Σεπ 22 2015

Στάθης: Η παρένθεση «πρώτη φορά Αριστερά» έκλεισε!

Skyfall…
1_257e1

Το ανωτέρω σκιτσάκι είχε φτιαχθεί τον Ιούνιο του 2014. Το συμπεριλάβαμε στο ημερολόγιο που εξέδωσε η «Real News» για το 2015. Το σατανικό του πράγματος (διότι κάποια πράσινα ανθρωπάκια κάπου στο σύμπαν γελούν μαζί μας) βρίσκεται στο γεγονός ότι το εν λόγω σκιτσάκι συνοδεύει στο ημερολόγιο την ημερομηνία της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015, δηλαδή την επαύριον των προχθεσινών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015! Σατανική μεν η σύμπτωση, αλλά όχι και προφητική η γελοιογραφία,  απλώς ακόμα μια γελοιογραφία ρουτίνας. Διότι, ως γνωστόν, «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

Η παρένθεση «πρώτη φορά Αριστερά» έκλεισε και μπροστά μας ανοίγεται η «εποχή Τσίπρα» – ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει, αλλά όλοι γνωρίζουμε (ακόμα και εκείνοι που δεν το ομολογούν ούτε στον εαυτόν τους) ότι δεν θα είναι μια αριστερή εποχή.

Θα είναι μια μνημονιακή εποχή. Από πλευράς της Αριστεράς ο κ. Τσίπρας προσεχώρησε σ’ αυτήν την «εποχή» απ’ όταν προσυπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια αυτομόλησε στη μνημονιακή λογική και τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές δυνάμεις. Ο λαός επικύρωσε με την ψήφο του αυτές τις επιλογές κι έτσι τώρα ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται σε απόλυτον κυρίαρχο του παιχνιδιού, και στο κόμμα του, και στη Βουλή, και στη χώρα.

Η κυρία Μέρκελ βρήκε τον επόμενο πρωθυπουργό που θα φάνε τα μνημόνια, αλλά στο μεταξύ τα μνημόνια θα έχουν αποτελειώσει τη χώρα.

Οσον ελάμβαναν χώρα οι εκλογές, ο κ. Μάαρτεν Φερβέι (ο Υπερπρωθυπουργός) ήδη νομοθετούσε (το εφαρμοστικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις) – κυβερνούσε χωρίς καν να περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών. Το αποτέλεσμα των εκλογών χρήζει μελέτης και ανάλυσης (όπως κάθε αποτέλεσμα άλλωστε), αλλά αυτήν τη φορά στη βάση πρωτοφανών δεδομένων: ο ελληνικός λαός εστράφη κατά μέγα μέρος προς την Αριστερά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στη συνέχεια διατράνωσε με ένα μεγαλειώδες «όχι» την αντίθεσή του στην πολιτική των μνημονίων και τέλος, λίγες ημέρες μετά, σχηματίζει διά της ψήφου του την πιο μνημονιακή Βουλή από την εποχή του Γιωργάκη!! Τι έγινε; κουράστηκαν οι Ελληνες; απογοητεύθηκαν; φοβούνται; τρέφουν εκ νέου φρούδες ελπίδες; Και πώς έγινε αυτό; μέσα σε σαράντα νύχτες; Οχι! Οι Ελληνες έχουν βρει τον νέον τους Αλκιβιάδη, τον νέον τους Ανδρέα, τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης λάμπει! Ο,τι και να κάνει είναι καλώς καμωμένο. Νομιμοποίησε τη μνημονιακή (κι όχι μόνο) πολιτική της δεξιάς. Απέδειξε ότι η Αριστερά (του) μπορεί να κυβερνά μόνον όπως η Δεξιά. Διέσπασε το κόμμα του διά της προσυπογραφής του μνημονίου και φόρτωσε το κρίμα στους «αποστάτες». Οντως ο ταλαντούχος κ. Τσίπρας νίκησε το «παλιό» κι έβαλε στη θέση του το «νέο»! Λένε ορισμένοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια πύρρειο νίκη. Πύρρειος νίκη με επικεφαλής τον Αλκιβιάδη είναι κάτι πολύ χειρότερο απ’ ό,τι μπορεί να φαντασθεί κανείς.

Ομως η Σικελική Εκστρατεία είναι μπροστά μας, με τους εφαρμοστικούς νόμους κι όλα τα δεινά που μας περιμένουν να εκτείνονται σε βάθος χρόνου, όπως οι πληγές του Φαραώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία να κόψει κι άλλο συντάξεις και μισθούς, να επιβάλει κι άλλους φόρους, να υποτάξει οριστικώς και τελείως το κράτος στις εξαρτήσεις και την παθολογία του – και εμείς συγκατανεύσαμε, δίνοντας και κάτι παραπάνω ως δώρο στο κακό: μια φιλική σ’ αυτό το εγχείρημα Βουλή, την πιο φιλική προς τα μνημόνια παρά ποτέ.

Την επομένη των εκλογών, η μέρα στην Αθήνα ξημέρωσε βροχερή και συννεφιασμένη, μελανή, σαν κάτι να είχε αλωθεί, σαν να μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και να μη βρήκαν στις πεζούλες να φυλάει ούτε γάτα. «Υποτονική» βρίσκει την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ο «Γκάρντιαν», «ο ενθουσιασμός του Ιανουαρίου έχει εξαφανισθεί», λέει η «Τέλεγκραφ», Skyfall, η πτώση των ουρανών, και για ορισμένους από μας, που υποστηρίξαμε τη Λαϊκή Ενότητα, «μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι» ή, αλλέως πώς, «είδαμε τον ουρανό σφοντύλι». Πλην όμως, μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια, έχουμε ξαναβρεθεί σε δύσκολη θέση κι αν η ΛΑ.Ε. εντοπίσει τα λάθη της και τα διορθώσει, θα ξανασταθεί στα πόδια της – αν αυτό είναι χρήσιμο για τον λαό.

Για την ώρα, όρθια στην Αγορά είναι τα μνημόνια και κορδακίζονται χορεύοντας τον χορό της γκιλοτίνας. Η εποχή ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε στις 14 Αυγούστου με την υπερψήφιση του μνημονίου και η εποχή Τσίπρα άρχισε με την υπερψήφιση της μνημονιακής Βουλής στις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι Ελληνες και η Δημοκρατία βρίσκονται σε σημείο καμπής. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ο λαός συνέθεσε μια Βουλή χωρίς αντιπολίτευση – τη εξαιρέσει του ΚΚΕ και του είδους της αντιπολίτευσης που ασκεί.

Για πρώτη φορά η ομογενοποιημένη σκέψη της παγκοσμιοποίησης κυριαρχεί στον ελληνικό λαό και διά της ψήφου του αποτυπώνεται σε ένα Κοινοβούλιο πειθαρχημένο στις υποδείξεις και τις υπαγορεύσεις των Επικυρίαρχων.

Ο αγώνας εναντίον αυτού του «νέου»-«παλιού» ολοκληρωτισμού και της αέναης ανακύκλωσης της σκλαβιάς θα συνεχισθεί και θα είναι σκληρός…

e-nikos

1 Σχόλιο

  1. Η αριστερα μπορει να κυβερνα οπως η δεξια,αυτη ειναι η πραγματικοτητα…σε ολο τον κοσμο βλεπουμε οτι η ελευθερη αγορα η φιλελευθεροποιηση οπως θελεται πεστετο ειναι η κυριαρχη αποψη…μονο εκει που κυβερνα αριστερη κυβερνηση οι κοινωνικες παροχες ειναι καπως αυξημενες,καπως ετσι και ο τσιπρας προσπαθει να διατηρησει καπως το κοινωνικο κρατος…στις 20 αρχιζει εποχη τσιπρα,οχι αριστερας… διερωταμε αυτο το καταλαβανε οι συντροφοι του η θα αρχισουν παλι τα παλαια εσωκοματικα παιχνιδια,τωρα μπαινουμε σε φιλευθερους χωρους και οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν τοσο πιο πολυ χρονο θα μεινουν στην εξουσια,αλλως την αριστερη παρενθεση θα την δημιουργησουν μονοι τους…ισως η μονη διεξοδος ειναι η ελευθερη αγορα,ο τσιπρας και μερικοι αλλοι το εχουν καταλαβει καιμπροσπαθουν με διαφορα καλυμενα ιδεολογιματα να το σερβιρουν στο λαο ως τον μονο τροπο για να ξεφυγουμε απο την καταστροφη…ειναι πραγματι η μονη διεξοδος,αλλη λυση δεν υπαρχει παρα η ελευθερη αγορα,παντου η αναπτυξη με ορους δημιουργει εισοδηματα,κτυπα την ανεργια και φορους για το κρατος…οσο πιο γρηγορα ο τσιπρας κατωρθωσει να απενοχοποιησει το κερδος το επιχειρηματικο και τον κρατικοδιαιτο τεμπελικο συνδικαλισμο, η αναπτυξη θα ελθει,εαν ομως μεινει πιστος στις ιδεοληψιες της αριστερας τοτε η καταστροφη ερχεται και δεν θα μεινει τιποτε ορθιο…η λαε οσο υποστηριζει την δραχμη και τον συγκεντρωτικο κρατισμο δεν εχει μελλον και λογο υπαρξης,αυτο διχνει η διεθνης εμπειρια…τα λεφτα ειναι εκει στην εε και για να τα παρεις πρεπει να ακουλουθεις τους κανονες και τους ορους της εε,εμεις δεν μπορουμε να επιβαλουμε δικους μας ορους διαφορετικους απο τους αλλους επειδη ειμαστε δημοκρατες και ωραιοι…το μνημονιο το σκληροτατο που υπεγραψε ο τσιπρας ειναι η αποδειξη και θα το πληρωσουμε ακριβα χαριν των ανοησιων και των ασαφειων του τσιπρα -βαρουφακη…αυτη ειναι η πραγματικοτητα και οσο πιο γρηγορα την αποδεχθουμε τοσο καλυτερα για τον λαο μας,τα υπολοιπα ειναι για τους υποταγμενους πολιτικαντηδες που σκοπο εχουν την πολιτικη τους επιβιωση και γαια πυρι μειχθητω…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: