Σεπ 23 2015

Πρώτη Συνάντηση Tσίπρα – Γιούνκερ μετα την εκλογική νικη

κατάλογοςΛίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα ευτυχής με την νίκη της «Αριστερής» κυβέρνησης στην Ελλάδα

Η συνάντηση των δύο ανδρών εγινε σε πολύ κάλο κλίμα. Από την επομένη των εκλογών, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι θα σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση και ότι «θα προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των κομμάτων» και «έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», προκειμένου «να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» συνέχιζε ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, υπογράμμιζε την «επείγουσα ανάγκη διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης», καταλήγοντας με τη διαβεβαίωση ότι «η νέα κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής και του ίδιου προσωπικά».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στις Βρυξέλλες έχοντας πίσω του μια στέρεη κυβέρνηση και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, με βάση το οποίο υποσχέθηκε να θέσει σε άμεση εφαρμογή την υλοποίηση του Μνημονίου.
1 Σχόλιο

    • RYaN on 24 Σεπτεμβρίου 2015 at 00:16

    Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είπε ότι έλαβε γράμμα από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας το οποίο έλεγε ότι: ό,τι και να κάνει η ΕΕ πάνω από 10 εκατομμύρια (!!!!) πρόσφυγες πρόκειται να μπουν στην Ευρώπη. Τα σημεία εισόδου θα είναι η Βουλγαρία και η Ελλάδα…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: