Σεπ 29 2015

Μικρότερους μισθούς φέρνουν οι ευρωπαϊστές μεχρι να αλλάξουν την ευρώζωνη!

ImageHandler.ashxΜΕΤΑ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ 1/1/16  οι οποίοι θα πληρώσουν την εμμονή της κυβέρνησης με το Ευρώ και την αποτυχία του να αλλάξουν την ευρωζώνη

Μειώσεις έως και 10% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει από τις αρχές του 2016. Οι μειώσεις θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί το χρέος   και να  κερδίσουμε χρόνο παραμονής μεχρι την επόμενη σειρά περικοπων

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει μέχρι τα τέλη του 2016  να επιφέρει τις αλλαγές στο Δημόσιο που έχουν επιβληθεί από τους εταίρους και περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Στο υπουργείο γίνεται μπαράζ συσκέψεων προκειμένου το πρώτο νομοσχέδιο να αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το Έθνος.

Από τις βασικότερες αλλαγές είναι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο στο οποίο προβλέπονται σημαντικές μειώσεις  στα ειδικά μισθολόγια που εντάσσονται οι δικαστικοί λειτουργοί, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ, οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι ένστολοι στην ΕΛ.ΑΣ., στο Λιμενικό και στις ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό προτείνεται ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό. Η ενσωμάτωση αυτή αναμένεται να φέρει αύξηση των βασικών αποδοχών, αλλά μειώσεις στο σύνολο των αποδοχών από 10% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Στις σαρωτικές αλλαγές περιλαμβάνεται και νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων. Το σχέδιο περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους, αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών από την κοινωνία.

Μέχρι το τέλος το έτους, επίσης θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Θα λειτουργήσει Μητρώο Δημοσίων Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο, ενώ θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • makis on 29 Σεπτεμβρίου 2015 at 17:48

  ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ?? ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?

  • RYaN on 29 Σεπτεμβρίου 2015 at 18:08

  Από τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει στο ευρώ, η οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υπηρετήσει την επιθυμία της πλειοψηφίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

   • makis on 29 Σεπτεμβρίου 2015 at 19:39

   ας κανουν σε 4 μηνεσ δημοψηφισμα ευρω η δραχμη να δουμε…

    • RYaN on 29 Σεπτεμβρίου 2015 at 20:39

    Δεν το είπαν με περικοπές 40%, θα το πουν αν αυξηθεί το 40 σε 45 ???
    Όλοι έχουν καταλάβει ότι το ευρώ δεν είναι νόμισμα. Είναι ένα σύνολο νομικών κανόνων με τους οποίους οι χώρες που μετέχουν είναι δεμένες χειροπόδαρα.

  • Ισόνομος Πολίτης on 29 Σεπτεμβρίου 2015 at 20:44

  Να φύγουμε λέει από ένα διεθνώς καθιερωμένο, αναγνωρισμένο και έμπιστο μέσο συναλλαγών (όπως είναι το €) για να πανε πού?
  Εκεί που θέλουν:
  η Χ.Α (6,96%)
  το Κ.Κ.Ε (5,55%)
  η ΛΑΕ (2,88%)
  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,85%)
  Και όλοι μαζί αυτοί που αποτελούν την ετερόκλητη «παρέα της δραχμής» ακουμπάνε το 16,24%…
  Νομίζω πως είναι αρκούντως υψηλό το ποσοστό αυτό και ας ελπίσουμε, στις επόμενες εκλογές να πέσει χαμηλότερα…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: