Σεπ 29 2015

Φίλης και Εκκλησία αδειάζουν μεγαλοπρεπώς την Αναγνωστόπουλου και την αριστερά

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην Αρχιεπισκοπή την Τρίτη άδειασαν μεγαλοπρεπώς την αναπληρώτρια υπουργού Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου και τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια για τις σχέσεις εκκλησίας  κράτους κοινωνίας.

Ή είσαι συστημικός ή δεν είσαι

Για να μην έρθει η δεξιά γίνεσαι δεξιά ο ίδιος

Λήξαν είναι το θέμα των Θρησκευτικών, καθώς ουδέποτε ετέθη στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας ή διευκόλυνσης χορήγησης των

απαλλαγών. Αυτό προέκυψε από την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη την Τρίτη. Μάλιστα, παρότι το θέμα συζητήθηκε πρώτο, απασχόλησε λίγο από τον χρόνο της συνάντησης.

«Η συζήτηση έγινε σε γόνιμο κλίμα και η αγαθή συνεργασία θα συνεχιστεί χωρίς πείσματα», ανέφερε, μετά το τετ α τετ ο κ. Ιερώνυμος, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είναι μόνιμες και αγαθές και οι ρόλοι τους ξεκάθαροι και διακριτοί.

Είχε προηγηθεί η  σφοδρή  αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου από τις  δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, περί απλοποίησης της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν.

«Δεν είναι του υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της», τόνισε από το Σιδηρόκαστρο, εμφανώς ενοχλημένος, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρέσει σε %d bloggers: