Σεπ 30 2015

ΛΑΕ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΛΑΕΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, παρά τη γενική κατακραυγή, προχωράνε αδίστακτα και ταχύτατα στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, ενώ ακολουθεί το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουμε ως μείζον πολιτικό έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού τη σχεδιαζόμενη αυτήν πώληση. Καμιά κυβέρνηση και με κανένα πρόσχημα δεν έχει δικαίωμα να εκποιήσει και μάλιστα σε ξένα συμφέροντα, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα το παρόν και το μέλλον μιας ολόκληρης πόλης όπως αυτής του Πειραιά και των γύρω Δήμων. Ανάστατοι οι πολίτες του Πειραιά και των Δήμων της Β’  Περιφέρειας του Πειραιά, βλέπουν μια κυβέρνηση να προχωρά ερήμην τους στην παράδοση κερδοφόρων και ζωτικών δραστηριοτήτων και ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Πειραιά σε ληστρικά ξένα ιδιωτικά και κρατικά συμφέροντα. Επαναφέρουμε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στον Πειραιά και τους Δήμους της Β’ Πειραιά, ώστε οι πολίτες να εκφράσουν την καθολική αντίθεσή τους στην εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

 Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε τη ριζική μας αντίθεση και στην εκποίηση του παραλιακού μετώπου του χώρου των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας.

 Ως Υπουργός ΠΑΠΕΝ είχα δημοσιοποιήσει νομοθετική ρύθμιση για την ανάπλαση αυτού του χώρου των εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς 640 στρεμάτων, με την οποία επιτρέποντο στο συγκεκριμένο χώρο μόνο κοινωφελείς δραστηριότητες με εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή δόμησης. Η ρύθμιση αυτή πρέπει να ψηφισθεί άμεσα στη Βουλή και ο παραλιακός χώρος των Λιπασμάτων πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο, ενώ συνολικά το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να παραμείνει και να ανασυγκροτηθεί ως δημόσιο λιμάνι με αποκλειστικά αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο.

 Η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά, που συνεπάγεται και την υποβάθμιση και κερδοσκοπική καταστροφική άλωση της Πόλης και της περιοχής, δεν πρόκειται να περάσει.
Αρέσει σε %d bloggers: