Οκτ 06 2015

Ταξικός Πόλεμος

afisa-O0gO6oΗ χώρα κινείται χωρίς σχέδιο εδώ και δεκαετίες. Μια πνευματικά λειψή αστική τάξη αναπαράγει τον εαυτό της και αναδεικνύει αυτούς που μας κυβερνούν μέσα από πελατειακές και συγγενικές σχέσεις μέσα από τζάκια, και κουμπαριές με την διαπλοκή.

Συντάκτης:  Γιάννης Παπαϊωάννου

Το σωστότερο θα ήταν η τάξη αυτή να αναπαράγεται και εμφανίζει τους αξιότερους της, μέσα από την μόρφωση και τις σπουδές στην ντόπια παιδεία κάθε τόπου δεδομένου ότι παιδεία αυτή είναι το κύριο ειδοποιό χαρακτηριστικό της.
Μέσα από αυτές τις σπουδές κάθε αστική τάξη μεταλαμπαδεύει και εκσυγχρονίζει το σχέδιο της, προωθεί τις φιλοδοξίες της και εξασφαλίζει την αναπαραγωγή και την συνέχειά της μέσα στο χρόνο.
Στην Ελλάδα αυτές οι συνθήκες απουσιάζουν. Η εγχώρια αντίστοιχη τάξη είναι ολιγομελής και δεν κυριάρχησε επί των ανακτόρων άλλα απλώς διαδέχτηκε την ξενόφερτη και ξενοσπουδαγμένη μοναρχία, της όποιας μιμείται τους τρόπους.
Στην Ελλάδα περισσότερο δόκιμο θα ήταν να μιλάμε για πολιτική αριστοκρατία με ξένες επιρροές και πλατες. Για την ακρίβεια η ιστορία μας είναι γεμάτη από γεγονότα και πρόσωπα αυτή της τάξης που χαρακτηρίζονται ανοιχτά ως αγγλόφιλοι, γερμανόφιλοι, γαλλόφιλοι Ρωσόφιλοι αμερικανόφιλοι κλπ.
Ακόμη και σήμερα οι μεγαλοαστοί και οι σύγχρονοι κυβερνήτες συνεχίζουν να δημιουργούνται στο εξωτερικό, στις ξένες πρωτεύουσες στα αμερικανικά και αγγλικά πανεπιστήμια.
Θα δούμε ακόμη ότι την ίδια στιγμή απαξιώνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια και κατ αναλογία τα πτυχία που θα λάβουν τα παιδιά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συμμετοχή τους στην πολιτική και στην διακυβέρνηση.
Το χειρότερο είναι ότι απαξιώνεται καθημερινά και συνολικά ο ελληνικός τρόπος Και απαξιώνεται τόσο στο εσωτερικό από τους πολιτικούς αριστοκράτες μας και τα ΜΜΕ όσο και στο εξωτερικό.
Πολλά τα παράδειγμα όπου κάποιος πολιτικός κατασυκοφάντησε την χώρα μας και τους Έλληνες ως νοοτροπία και ως ταμπεραμέντο.
Και αύριο κάποιοι από τους σημερινούς Έλληνες φοιτητές εκεί έξω θα επιστρέψουν και θα μας θεωρούν, ανατολίτες προβληματικούς και απολίτιστους Έλληνες
Ως αποτέλεσμα μπουν στην πολιτική ζωή με μια εκπολιτιστική διάθεση στην βάση της όποιας προσπαθούν άλλοτε να μας εκσυγχρονίσουν, να μας εκμοντερνισούν να μας μεταρρυθμίσουν να μας κάνουν «κανονικό κράτος»!
Σήμερα το όραμα του κάθε ξένοσπουδαγμένου αμόρφωτου μεγαλοαστού η μνημονιακού για την Ελλάδα είναι η καταστροφή του ελληνικού και η αντιγραφή του ξένου μοντέλου ως εκσυγχρονισμός και μεταρρύθμιση.
Πρόκειται για εθνική Ήττα και είναι βασική αιτία της χρεωκοπίας μας η οποία έλαβε πρώτα χωρά ιδεολογικά. Χρεοκόπησε ο ελληνικός τρόπος και υιοθετηθήκαν απ όλους μας οι ξένοι τρόποι, πολύ πριν να χρεοκοπήσει η οικονομία της χώρα μας
Οι κατώτερες τάξεις μη χειραφετημένες δεν αντιδρούν. Τα παιδιά μας αποδέχονται την μοίρα τους και βιώνοντας αυτή την ήττα οδηγούνται μετανάστες για πολλοστή φορά στον αιώνα μας!
Η μετανάστευση των παιδιών που σπουδάσαμε με θυσίες, η αποψίλωση του πνευματικού αφρού που παράξαμε ως κατώτερες τάξεις, χειροτερεύει την θέση μας και μας καθιστά υπόδουλους των ανωτέρων τάξεων!
Είναι ένας ολοφάνερος ταξικός πόλεμος αυτό που συμβαίνει και δεν έχει να κάνει με τα μέσα παραγωγής! Είναι πόλεμος για εξουσία και ένας αγώνας για πολιτική χειραφέτηση των κατωτέρων τάξεων.
Ίσως μάλιστα αυτή η χειραφέτηση είναι η βασική παράμετρος για να υπάρξει μια πιθανότητα αλλαγής σε αυτή την χώρα.

3 Σχόλια

  • RYaN on 6 Οκτωβρίου 2015 at 17:57

  Στις χώρες που κυριαρχεί ο καπιταλισμός «των υπηρεσιών» έναντι του κλασικού καπιταλισμού «των προϊόντων» τα μέσα παραγωγής είτε είναι αμελητέας αξίας, είτε έχουν κατασκευαστεί από το κράτος. Οπότε, ο πόλεμος γίνεται για το ποιον θα εξυπηρετεί το κράτος αυτό. π.χ. Η Συρία έφτασε να γίνει έρμαιο κάποιων δήθεν ισλαμιστών μόνο και μόνο γιατί οι δύο υπερδυνάμεις δε μπορούσαν να πουν ανοικτά (δε λέω να συμφωνήσουν) ότι το θέμα τους είναι το ποιον θα εξυπηρετεί αυτή η χώρα. Από την άλλη, η Γερμανία δυσκολεύεται να στηρίζει μία χώρα, όπως η Ελλάδα, που κατά κύριο λόγο εξυπηρετεί τις ΗΠΑ (η εκδοχή να εξυπηρετεί τη Ρωσία της κάνει περίπου το ίδιο, ενώ αυτή της Κίνας της φαίνεται ακόμα χειρότερη). Η εποχή της γερμανικής εξυπηρέτησης από προμήθειες, μίζες, κλπ. έχει τελειώσει προ πολλού κι αυτό της είναι ήδη πολύ καλά γνωστό. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή φαίνεται να εξυπηρετεί ζωτικά τα γαλλικά συμφέροντα, αφού η Γαλλία θέλει να διατηρήσει τη σημερινή μορφή της ΕΕ-ΕΖ, αφού γνωρίζει καλά ότι οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρήσει η Γερμανία θα είναι κυρίως εις βάρος της.

  • RYaN on 7 Οκτωβρίου 2015 at 18:15

  • Πούπα Μομφεράτου on 7 Οκτωβρίου 2015 at 19:19

  Η χώρα κινείται χωρίς εθνικό σχέδιο εδώ και δεκαετίες γιατί η άρχουσα τάξη της ΔΕΝ ειναι αστική. Ειναι τα απομεινάρια του εναπομείναντα ελληνοφεουδαρχισμού (επι το λαικότερον μεγαλοτσιφλικάδες με αλατοπίπερο την εθελοδουλεία στους όποιους ξένους, πάντα με το αζημίωτο όπως ακριβώς αρμόζει στην τσιφλικάδικη νοοτροπία.
  Ο πόλεμος είναι ταξικός και είναι παγκόσμιος (παντού οι εθνικές αστικές τάξεις προσπαθούν να κλέψουν τα όποια δικαιώματα των εργαζομένων με την ίδια σφοδρότητα που διαθέτουν και οι πραγματικοί βομβαρδισμοί). Η διαφορά με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι οι εργαζόμενοι απέναντί τους δέν έχουν την εθνική τους αστική τάξη αλλά εν προκειμένω την ευρωπαική αστική τάξη και ως εκ τούτου ο αγώνας είναι παντελώς άνισος και δυσβάσταχτα άγριος.
  Παρ΄ολα αυτά όμως η Ιστορία διδάσκει ότι όλα τα τέλεια σχέδια έχουν αδυναμίες που ανοίγουν τρύπες για να χωθούν οι αγωνιστές και να κερδίζουν τον πόλεμο.
  Πολλούς χαιρετισμούς….

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: