Οκτ 06 2015

Δικαστική έρευνα για τα βίαια επεισόδια στην Air France – Παρέμβαση Σοσιαλιστή Ολάντ υπέρ της εργοδοσίας

Θα απολυθούν οι δράστες λέει η Air France

air_france_0Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην έδρα της εταιρείας Air France, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτες» τις βιαιότητες. Η ίδια η εταιρεία

διαμηνύει ότι οι δράστες θα απολυθούν.

Ειδικότερα, έρευνα ξεκίνησε η γαλλική δικαιοσύνη για τα χθεσινά επεισόδια στην έδρα της εταιρείας Air France σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας του Παρισιού.

Παράλληλα,από τη Χάβρη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτες» τις βιαιότητες κατά των μελών της διεύθυνσης της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, προειδοποιώντας ότι μπορεί να έχουν συνέπειες για την εικόνα της Γαλλίας, ιδιαίτερα δε ως επενδυτικού προορισμού.

Η Air France από την μεριά της ανακοίνωσε ότι θα τιμωρήσει με απόλυση όσους συμμετέιχαν στο ξεγύμνωμα δύο ανώτατων στελεχών της, εάν αυτοί είναι πράγματι εργαζόμενοί της. Οι εξαγριωμένοι εργαζόμενοι, μέλη του συνδικάτου στην γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France εισέβαλαν τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία του ομίλου και επιτέθηκαν σε στελέχη, σκίζοντας τα ρούχα δύο διευθυντών και αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν άρον – άρον τον χώρο, πηδώντας έναν φράχτη καθώς ο επικεφαλής του ομίλου Air France-KLM, είχε ανακοινώσει την Παρασκευή μείωση θέσεων εργασίας, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους.
Αρέσει σε %d bloggers: