Οκτ 08 2015

ΛΑΕ: Μόνο σε Μπανανίες παίρνουν πίσω απόφαση της Βουλής

banana-republicΠυρά κατά του Μεγάρου Μαξίμου εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα, βάζοντας στο στόχαστρό της τις αλλαγές στο νόμο για τις 100 δόσεις, που προωθεί η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο, χειροτερεύει και σε ένα μεγάλο βαθμό καταργεί τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου 4321/2015 για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, που είχα εισηγηθεί ως αρμόδιος Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή και είχαν ψηφιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ. Επιβάλλει από 1/11/2015 επιπλέον τόκο στους οφειλέτες, που έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με συνέπεια και τους μειώνει τον ήδη καθορισμένο αριθμό των δόσεών τους. Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει τα έσοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού πολλοί οφειλέτες δε θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα εγκαταλείψουν τη ρύθμισή τους, αλλά και βάζει εμπόδια στην οικονομική επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, τόνισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η αλλαγή εκ των υστέρων των όρων της ρύθμισης, που έχει ήδη λήξει, είναι πρωτοφανές πολιτικό γεγονός, που δε συνέβαινε ούτε σε κανονικές μπανανίες. Εκτός όλων των άλλων συνεπειών, είναι επιπλέον και ζήτημα Δημοκρατίας, της οποίας η υπεράσπιση είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση, όχι μόνο των θιγομένων, αλλά ολόκληρου του λαού”, επεσήμανε, στη δήλωσή του.
Αρέσει σε %d bloggers: