Οκτ 09 2015

Νέα δικογραφία και αίτημα άρσης της ασυλίας Μιχαλολιάκου για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων» (βίντεο)

mixaloliakos-dikografiaΣτη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία που αφορά στον αρχηγό της Χρ. Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο – Ζητείται να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, για να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων

Η δικογραφία αφορά ηχογραφημένες συνομιλίες (3.9.2011) που είχε ο Ν. Μιχαλολιάκος, με άτομα του γραφείου της Χ.Α. στην ανατολική Αττική. Στις συνομιλίες αυτές υπήρχαν απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα σε βάρος ανθρώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κατά άλλων προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.λπ.), που έγιναν με αφορμή σχόλια και κριτική η οποία ασκήθηκε για ενέργειες της Χ.Α.

Με βάση το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της η εισαγγελία, ο αρχηγός της Χ.Α. έλεγε, μεταξύ των άλλων, ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας», «έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα», «να τρέπονται και να φοβούνται αυτοί γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».
(efsyn.gr)

Αρέσει σε %d bloggers: