Οκτ 12 2015

Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά !

tsipras_co10_495_355Μέχρι το δημοψήφισμα και το Τρίτο μνημόνιο ο Τσίπρας ήταν ένας νεαρός πολιτικός με ωραία χαρακτηριστικά, αριστερή ανατρεπτική ριζοσπαστική ιδεολογία και απόψεις, ο οποίος είχε ταχτεί να υπηρετήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα που περιέγραφε την διάθεση σύγκρουσης σε Ελλάδα και Ευρώπη με μνημονιακές δυνάμεις, καθώς και αλλαγής της χώρας προς το καλύτερο. Βασικός και δεδηλωμένος στόχος του Τσιπρα ήταν το σπάσιμο του «τρίγωνου της διαπλοκής» μεταξύ τραπεζών-ΜΜΕ- πολιτικών κόμματων.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας η κατάσταση είναι διαφορετική:

  1.  Η αριστερή ανατρεπτική ριζοσπαστική ιδεολογία έχει κρυφτεί και μαζί έχουν αποχωρίσει και οι αριστεροί για να μην ντροπιάζονται.
  2. Το αντιμνημονιακό κομμάτι της ρητορείας του Τσιπρα έχει χαθεί καθώς η σύγκρουση στην Ευρώπη έχει λήξει σε βάρος της Ελλάδας και σε συνθηκολόγηση, με υπογραφή του Τρίτου μνημονίου.
  3. Ο Τσίπρας τρέχει να προλάβει να αναχρηματοδοτήσει τις τράπεζες οι οποίες είναι ένας εκ των πυλώνων του τρίγωνου της διαπλοκής που συνήθιζε να καταγγέλλει
  4. Η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά την συνθηκολόγηση, στηρίζεται επικοινωνιακά στα ΜΜΕ καταλαμβάνοντας η ίδια την γωνία του τρίγωνου της διαπλοκής που ανήκει στα πολιτικά κόμματα.

Σαν κερασάκι στη τούρτα όλων αυτών είναι το γεγονός ότι η επιρροή της κυβέρνησης ξεπουλιέται φθηνά! Ολόκληρη η κυβέρνηση κάνει τεμενάδες στο σύστημα κυρίως γιατί είναι βυθισμένη στις εμμονές και στην συνομωσιο-λογική θεωρία της αριστερής παρένθεσης βάση τις οποίας « […] κάποιοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί… […]» !

Αστειευόμενος θα πω ότι με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το σύστημα της διαπλοκής ξοδεύονταν σε Μίζες και προμήθειες σε καταθετικούς λογαριασμούς off shore, για να αγοράσει επιρροή και υπόγραφες από τους υπουργούς των κυβερνήσεων αυτών. Με την κυβέρνηση Τσίπρα το σύστημα δεν ξοδεύει μια και οι υπογραφές πέφτουν. Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν λειτουργεί υπέρ του Λαού γιατί η κυβέρνηση φοβάται και υπογράφει τα πάντα μην την ρίξουν.

Έτσι ο Γιουνκερ στέλνει χρήματα στους Ολιγάρχες -δεδομένου ότι τις δουλειές πάλι αυτοί τις παίρνουν- και η κυβέρνηση δουλεύει για τις τράπεζες παίρνοντας μέτρα σε βάρος του Λαού.

Γιατί λοιπόν το σύστημα να θέλει να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία μάλιστα, φαίνεται ότι ξεπερνά ταχύτατα τις «παιδικές ασθένειες» κάθε κυβέρνησης (βλέπε πρόγραμμα, προεκλογικές εξαγγελίες, συγκρουσιακή ρητορική κλπ) και προσαρμόζεται στις ανάγκες της μεγαλοαστικής τάξης;

Από όλα όσα αναφέρθηκαν στην αρχή για τον Τσιπρα το μόνο που έμεινε ήταν η πρώτη φράση: «Ο Τσίπρας είναι ένας νεαρός πολιτικός με ωραία χαρακτηριστικά…» και αυτά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολιτικούς!

Παριστάνοντας τον πιλότο της πολεμικής αεροπορίας παίζει ακριβώς με αυτό το δεδομένο,  δηλαδή το εμφανισιακό του πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων! Πιθανόν να θεωρεί ότι απευθύνεται σε ένα κοινό που ψηφίζει όχι με βάση το πολιτικό διακύβευμα αλλά με βάση αυτήν την εμφάνιση και την εικόνα, ή ότι απευθύνεται ίσως σε ένα κοινό στο οποίο λείπουν ή το γοητεύουν τα ισχυρά αντρικά πρότυπα, η μιλιτάρ εμφάνιση και ο ηγέτης.

Πάντως η εμμονή δείχνει ο Τσίπρας στο προσωπικό του προφίλ και εικόνα μετά το δημοψήφισμα, και τώρα, τα καινούργια του ρούχα, δεν κρύβουν ότι πολιτικά και ιδεολογικά πλέον ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Αρέσει σε %d bloggers: