Οκτ 16 2015

Αλλάξαμε Νταβατζή

hollandeΤις ώρες της διαπραγμάτευσης για το τρίτο Μνημονιο όλοι κατάλαβαν ότι η «συμφωνία» ήρθε όταν η Ελλάδα αποφάσισε να τεθεί υπό την προστασία ενός εκ των δυο ισχυρών παικτών στην Ευρωζώνη και αυτή την φορά της Γαλλίας. Μάλιστα η συμφωνια του Γ’ Μνημονίου γράφτηκε από γαλλικά χέρια. Ο Τσιπρας ήταν περίπου αναγκασμένος να παίξει με την Γαλλία στο βαθμό που ο Σαμάρας είχε νταβατζή… την Μερκελ!

Ως επιστέγασμα της  αναβαθμισμένης σχέσης μας -και για να μάθει όλος κόσμος ότι η Ελλάδα του Τσίπρα άλλαξε νταβατζή-, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας (22 και 23 Οκτωβρίου).

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα επισκεφτεί στην ελληνική Βουλή το μεσημέρι της 23 Οκτωβρίου συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου θα τους υποδεχθεί σύμφωνα με το τυπικό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης. Στη συνέχεια θα εκφωνήσει λόγο στους Έλληνες βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Αρέσει σε %d bloggers: