Οκτ 19 2015

Προς πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου

Σε γενική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, όπως προέκυψε στη συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της συνομοσπονδίας
rp_apergia.jpg

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις που θα έρθουν για το ασφαλιστικό, μίλησε για θηριώδη και επώδυνα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό, τόνισε ότι η επιτροπή

πρότεινε μέτρα που απορυθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση, τα οποία αν εφαρμοστούν επί της ουσίας οδηγούμαστε σε συντάξεις όχι στα 67 χρόνια, αλλά πάνω από τα 70.

Όπως τόνισε ο Γ. Παναγόπουλος, με «τόλμη και αποφασιστικότητα πρέπει να βγούμε στον κόσμο, γιατί έρχονται πολύ χειρότερα. Δεν θα υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα».

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας στη 13:00 και στάση εργασίας από τις 12.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου για τη σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

«Στις 12.10.2015 το ΔΣ του ΜΤΠΥ αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα στους δικαιούχους του Ταμείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την ‘αδυναμία’ του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Σωτηρίας του ΜΤΠΥ, την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.

Καταλήψεις στους δήμους

Επίσης, σε καταλήψεις και απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι των δήμων αντιδρώντας σε μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση καταλήψεων σε όλα τα δημαρχεία και τους ΧΥΤΑ της χώρας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, καθώς και να μπει λουκέτο στους δήμους την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων καθώς και για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή των μελών των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας.

Ο κλάδος ζητεί να διατηρηθούν σε καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών οι υπάλληλοι στην καθαριότητα, ενώ εκφράζονται αντιρρήσεις και σε επικείμενες αλλαγές στο μισθολόγιο, την κινητικότητα και την αξιολόγηση.

Τα συνδικάτα επιδιώκουν τη συμμετοχή των αγροτών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου.
1 Σχόλιο

    • talos4fight on 19 Οκτωβρίου 2015 at 20:54

    Όταν ακούω τον Παναγόπουλο να μιλάει γιά απεργία ( έτσι γιά ξεκάρφωμα), βγάζω σπυριά. Και με ένα καλό ερώτημα: Αυτός ο κ. Παναγόπουλος είναι ισόβειος πρόεδρος της ΓΣΕΕ; Μετά τα όσα ΝΑΙ συμφώνησε, έχει ακόμη «πρόσωπο» απέναντι σ΄αυτούς που υποτίθεται οτι εκπροσωπεί και γιά τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται οτι » αγωνίζεται» ; Αν είχε αγωνισθεί τόσο πολύ πως εξηγείται το γεγονός οτι επί προεδρίας του πέρασαν όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια, πως πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων, πως ζεί και βασιλεύει η «μαύρη» εργασία, πως οι του ΣΕΒ έγιναν συνομιλητές της ΤΡΟΪΚΑΣ, πως,πως,πως; Πολλά αναπάντητα πως γιά την ΓΣΕΕ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: