Οκτ 20 2015

Υποχώρησε ο Τσιπρας και χάθηκαν οι επικουρικές συντάξεις!

 Το τέλος στις επικουρικές συντάξεις προαναγγέλλει ο Γ. Κατρούγκαλος ως απόρροια, της υποχώρησης Τσιπρα.

076ECD2211856BF60C6169F23BF8216C

Κανείς δεν ξέρει τι θα χάσουμε στην επόμενη διαπραγμάτευση του Τσιπρα!

Το τέλος των επικουρικών συντάξεων, μετα την υποχώρηση Τσιπρα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στο Star.

«Τέλος οι επικουρικές», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι  «η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο

παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως «πάνω σε αυτή τη σύνταξη (την εθνική σύνταξη) θα έρχεται να καθίσει αυτή που θα αντιστοιχεί στις εισφορές, μία σύνταξη που θα εγγυάται σε όλους ότι ξεφεύγουν από το κίνδυνο της φτώχειας», ενώ έθεσε το όριο της εθνικής σύνταξης στα 390 ευρώ το μήνα και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει στην επόμενη διαπραγμάτευση του Τσιπρα!

5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 21 Οκτωβρίου 2015 at 01:11

  Από την ώρα που τα αποθεματικά των ταμείων έγιναν «φτερά και πούπουλα», η απόφαση είναι σωστή. Με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος κανείς δε θα έπαιρνε επικουρική σύνταξη (όλα τα ταμεία είναι μέσα). Οπότε μεταφέρει ότι μπορεί από αυτή πάνω στην κύρια σύνταξη, για να μπορεί να τη χρηματοδοτεί ως κράτος.

  Βέβαια, ένα ενδιαφέρον σημείο με την τρόικα (ή κουαρτέτο πλέον) είναι ότι στα θέματα φορολογίας ποντάρει π.χ. στο να μαζέψει από ένα κατοσταρικάκι από 10.000 νοματαίους, παρά στο ότι μπορεί να βρεθεί ένας μεγάλος φοροφυγάς που θα πληρώσει ένα εκατομμύριο. Αυτό αν δεν είναι προϊόν κεκτημένης ταχύτητας από τα μέχρι χθες της ελληνικής κρίσης, τότε θα άξιζε να διερευνηθεί σε βάθος σε σχέση με το σήμερα.

  • RYaN on 21 Οκτωβρίου 2015 at 12:55

  Άλλωστε, ο «πυρήνας» του ελληνικού προβλήματος είναι το ασφαλιστικό σύστημα, βλέποντάς το καθαρά τόσο στο παρόν, όσο και μετά από πολύ ξεκαθάρισμα και στο παρελθόν.
  Το υφιστάμενο αρνητικό πλέγμα: αυξανόμενο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος – κακές τράπεζες που λόγω αστάθειας γίνονται όλο και χειρότερες – γενική και συνεχής υποβάθμιση αξιών – κακό επενδυτικό περιβάλλον, είναι μία δίνη γύρω από τον «πυρήνα» του προβλήματος που αποτρέπει κάθε συστημικά στατική προοπτική επίλυσης ακόμα και στο μακροπρόθεσμο μέλλον.

   • RYaN on 21 Οκτωβρίου 2015 at 13:01

   Και έτσι κατ’ ουσίαν το πρόβλημα γίνεται πολιτικό: ένα συστημικά στατικό πολιτικό σύστημα, που ανά περιόδους ξέρει να μεταμφιέζεται ποικιλοτρόπως σε δυναμικό, χωρίς όμως να είναι, προσπαθεί να δώσει συστημικά στατικές λύσεις, αγωνιζόμενο για την ευστάθεια μίας κατάστασης, που από τη φύση της είναι πλέον οφθαλμοφανώς ασταθής.

  • αστρεχας on 21 Οκτωβρίου 2015 at 19:34

  Ηταν στραβο το κλημα το φαγε και ο γαιδαρος ο τσιπρας και τετελεσται

  • RYaN on 21 Οκτωβρίου 2015 at 23:25

  Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το 2014 (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Ιανουάριος 2015)

  Και εδώ με τη μορφή ενός απλού ισολογισμού, με έσοδα και έξοδα:

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: