Οκτ 21 2015

Ήττα για όσους ποινικοποιούν το εθνικό σχέδιο διεξόδου!

Κανένα ποινικό αδίκημα από το Plan B Βαρουφάκη – Στο αρχείο η υπόθεση!

varoufakis_1

Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα από το Plan B που εξέταζε το υπουργείο Οικονομικών και ο Γιάνης Βαρουφάκης και προέβλεπε παράλληλο νόμισμα εκτός του ευρώ και «χακάρισμα» των ΑΦΜ των πολιτών.

Κατά την έρευνα που διεξήγαγε η Εισαγγελία ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, κρίνει ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα από τα καταγγελλόμενα και αρχειοθετεί την υπόθεση.

Η υπόθεση βέβαια πηγαίνει, όπως οφείλει, σε εισαγγελέα Εφετών ο οποίος και θα κρίνει αν υπάρχει λόγος να ζητήσει συμπληρωματική έρευνα ή εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Οι δικηγόροι που είχαν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές, ζητούσαν να ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη το ενδεχόμενο  να έχουν τελεστεί  από συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη,  σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Μάλιστα, τους καταλόγιζαν  τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αφού, όπως λένε, είχαν δομή και διάρκεια και στρέφονταν κατά του ευρώ.

Σημειώνεται ότι η γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα τη Δευτέρα για την υπόθεση του «παγώματος» του προστίμου 78 εκατ. ευρώ σε εταιρία, είχε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της κας Σαββαΐδου προκάλεσε αίσθηση καθώς τυπικά, δεν είχε το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο. Και αυτό, διότι η  Γενική Γραμματεία Εσόδων λειτουργεί με καθεστώς αυτοτέλειας κι η θέση του Γ.Γ. επανδρώνεται από τεχνοκράτη βάσει συμβολαίου κι όχι από πολιτικό πρόσωπο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη της τόσο την ένορκη διοικητική εξέταση που διενεργήθηκε από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, όσο και την έρευνα του προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Τέλος, ως προς το σκέλος της μηνυτήριας αναφορά στο οποίο γίνεται λόγος για  ενδεχόμενη διάπραξη κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη , έχει διαβιβαστεί από το καλοκαίρι στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Πληροφορίες: Κουτι Πανδωρας

<

Αρέσει σε %d bloggers: