Οκτ 21 2015

Οι ευρωπαϊστές κόβουν και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ. Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου

tsipras708xeriaΣυγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν παραπληγικοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαρκείς περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις και τους μισθούς των αναπήρων. «Μας πετούν στον Καιάδα», τόνισε εκπρόσωπος των

συγκεντωμένων, πριν ξεκινήσουν η πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν  την πορεία ατόμων με αναπηρίες (Photos)

Την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου ολοκλήρωσαν με δυσκολία τα άτομα με αναπηρίες, καθώς τους εμπόδισε ισχυρή αστυνομική δύναμη λίγο μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από τη Βουλή.

Αφορμή της συγκέντρωσης είναι οι διαρκείς περικοπές στα μικρά επιδόματα στις συντάξεις και στους μισθούς των ατόμων με αναπηρίες και αιτία η διαρκής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Όπως τονίζουν, έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα».

Αρέσει σε %d bloggers: