Οκτ 29 2015

Εγκαινιάζεται το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

503657273fca187242b434d5072bd510_XLΕίκοσι χρόνια από την θεμελίωση του ,  εγκαινιάζεται τελικα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Το Μουσείο  είναι κτισμένο στο «Μεζούρλο» σε έκταση 54 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λάρισας στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το 1984 προκηρύχθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανέγερση του Μουσείου, από τον οποίο αναδείχθηκε και εφαρμόστηκε η μελέτη του αρχιτέκτονα Π. Φωτιάδη και των συνεργατών του. Η θεμελίωση του κτιρίου έγινε το 1996 και η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2006. Το 2008 πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του μουσείου από την ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Στη συνέχεια εκτελέστηκαν έργα διαμόρφωσης του εκθεσιακού χώρου και σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια «μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων εργασιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στα εγκαίνια του Διαχρονικού Μουσείου».

Ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου θα είναι με τέτοιο τρόπο χωρισμένος έτσι ώστε ο επισκέπτης να συναντά τις αρχαιότητες κατά χρονολογικές ενότητες.

Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων θα δώσει συναυλία το βραβευμένο Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας InDONNAtion.

Πληροφορίες www.eleftheria.gr

Αρέσει σε %d bloggers: