Νοέ 02 2015

Παίρνουν σπίτια του κόσμου γιατί ο Τσίπρας έκανε επώδυνο συμβιβασμό

Μεχρι την 31 Δεκεμβρίου 2015 οι τράπεζες έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα ορμήσουν στην πρωτη κατοικία.

aa-bankster-trust-me-im-a-bankerΑπελευθερώνονται από σήμερα όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να μην παρατείνει τη σχετική αναστολή, η οποία είχε αποφασισθεί στις 21 Ιουλίου 2015, λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21-7-2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών». Η εν λόγω απόφαση είχε παραταθεί ήδη τρεις φορές, την πρώτη μέχρι τις 31 Αυγούστου, τη δεύτερη έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και στη συνέχεια έως τις 31 Οκτωβρίου 2015.  Προέβλεπε δε ότι αναστέλλεται από τις 21 Ιουλίου η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

Έτσι, από σήμερα επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις, αν και όπως διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας αυτό δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία, καθώς μεχρι την 31 Δεκεμβρίου 2015 οι τράπεζες έχουν ανακοινώσει οτι δεν θα ορμήσουν.

Περαιτέρω, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου,  η όλη διαδικασία  εκποίησης απαιτεί 40 ημέρες μέχρι η υπόθεση να φτάσει ενώπιον του δικαστηρίου, πρακτικά δεν μπορεί να γίνει κανένας πλειστηριασμός πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Έρχονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια

Στη ζώνη «κινδύνου», μετά τη μη ανανέωση της ΚΥΑ, μπαίνουν και περίπου 100.000 ασφαλισμένοι με οφειλές στα Ταμεία, οι οποίοι είτε δεν έχουν μπει σε ρύθμιση είτε έχουν μπει και δεν πληρώνουν τις δόσεις τους, καθώς από τον Δεκέμβριο αρχίζει η διαδικασία για τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια (ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς)  από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά όσους χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω. Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρέη που έχουν μεταφερθεί ήδη στο ΚΕΑΟ αντιστοιχούν σε 275.000 οφειλέτες και είναι ύψους 12,9 δισ. ευρώ.

Από αυτούς, αυτή τη στιγμή πάνω από 5.000 ευρώ χρωστούν περίπου οι 100.000 και είναι αυτοί που μπαίνουν πρώτοι στο «στόχαστρο».
Αρέσει σε %d bloggers: