Νοέ 04 2015

Η ΛΑΕ ξεκαθαρίζει την θεση της για την γενοκτονία των Ποντίων και ζητά από την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΕΤα ιστορικά γεγονότα και η αναγνώρισή τους σε διεθνές επίπεδο δεν μπορούν να αμφισβητούνται επίσημα από τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη

Για πολλοστή φορά το θέμα του σφαγιασμού 353.000 Ελλήνων του Πόντου αμφισβητείται από τα επίσημα πλέον χείλη του κ.Φίλη ως Υπουργού Παιδείας και όχι απλά του δημοσιογράφου.

Ως Λαϊκή Ενότητα «ενημερώνουμε» τον κ. υπουργό πως το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου όπως επίσης και η Γενοκτονία του 1,5 εκκατομυρίου Αρμενίων είναι αναγνωρισμένες από την Ελληνική Βουλή αλλά και από πολλά ακόμη κοινοβούλια ανά τον κόσμο και γι αυτό το λόγο από το 1994 και μετά η Ελληνική Βουλή επίσημα τιμά την 19η Μαϊου ως ημέρα μνήμης και πολιτειακοί εκπρόσωποι συμμετέχουν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις. Τον ενημερώνουμε επίσης πως Γενοκτονία ορίζεται ως η σκόπιμη θανάτωση ατόμων που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλετική, πολιτική ή πολιτιστική ομάδα, με την πρόθεση των δολοφόνων να την αφανίσουν και ο όρος γενοκτονία είναι αυτός που αποδίδετε στις περιπτώσεις του Ποντιακού Ελληνισμού, των Αρμενίων αλλά και των Εβραίων που αφάνισε ο Χίτλερ .

Ως Λαϊκή Ενότητα ζητούμε την άμεση αποκατάσταση των ιστορικών γεγονότων από τον υπουργό Παιδείας με το θεσμικό ρόλο που έχει, αλλά πολύ δε περισσότερο απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και εν όψει της επικείμενης επίσκεψής του στην Τουρκία να θέσει το θέμα της «ιστορικής αποκατάστασης των γεγονότων και να ζητήσει τον καταλογισμό των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς κάτι που αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά ενώνει και μια πράξη που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη και δεν την κατακερματίζει μέσα σε πολιτικές και εθνικιστικές συγκυρίες και σκοπιμότητες», όπως δήλωνε ο ίδιος στον χαιρετισμό του για την 19η Μαϊου όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
3 Σχόλια

 1. «το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου όπως επίσης και η Γενοκτονία του 1,5 εκκατομυρίου Αρμενίων είναι αναγνωρισμένες από την Ελληνική Βουλή αλλά και από πολλά ακόμη κοινοβούλια ανά τον κόσμο»
  Παραλείποντας την ασυνταξία (το θέμα είναι αναγνωρισμένες), θα ήθελα να ρωτήσω όσους «ενημερώνουν τον πρωθυπουργό»: αυτούς ποιος τους ενημέρωσε;
  Η γενοκτονία των Αρμενίων, όντως έχει αναγνωριστεί από κάποια κοινοβούλια (όχι και τόσο πολλά πάντως) ανά τον κόσμο.
  Η ποντιακή, από πόσα, και ποια;
  Πάντως, στην Βικιπαίδεια, στο σχετικό λήμμα, υπάρχει ενότητα με τίτλο «Διεθνής Αναγνώριση» και εκεί λέει μόνο για ένα ψήφισμα μιας διεθνούς ένωσης. Για κανένα κοινοβούλιο δεν λέει τίποτα.

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85#.CE.94.CE.B9.CE.B5.CE.B8.CE.BD.CE.AE.CF.82_.CE.B1.CE.BD.CE.B1.CE.B3.CE.BD.CF.8E.CF.81.CE.B9.CF.83.CE.B7

   • Γιάννης on 7 Νοεμβρίου 2015 at 11:19

   Εσύ μπορείς να συνεχίζεις να ενημερώνεσαι από το Βικιπαίδεια…. Είναι αξιόπιστη εγκυκλοπαίδεια, τόσο όσο και το facebook..!! Ξέρεις τη γράφουν επιστήμονες!!!! χαχαχα Είναι και πλήρως ενημερωμένη ανά πάσα στιγμή, σε όλα τα λήμματά της!!!!!
   Βρε τους άσχετους που μπλέξαμε!

  • lathos mallon on 10 Νοεμβρίου 2015 at 15:37

  Από πού προέκυψε ότι αυτό είναι ανακοίνωση της ΛΑΕ; Είναι προσωπική άποψη μιας βουλευτίνας της ΛΑΕ (Αμανατίδου). Γι’αυτό δεν υπάρχει στο σάιτ της ΛΑΕ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: