Νοέ 06 2015

Καταδικάζει την Βια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

Η ΠΟΠΣ Καλεί τον πρωθυπουργό να πράξει τα δέοντα με το Φίλη

PONTIOI-DIAMARTYRIA-777x437

Στη μεγάλη συγκέντρωση της ΠΟΕ στη Θεσσαλονίκη καλεί τα σωματεία της και η ΠΟΠΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων καταδικάζει κάθε μορφή βίας, απ’όπου και αν προέρχεται, απερίφραστα, χωρίς εξαιρέσεις. Όμως, είναι προφανές ότι τα πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα έχουν τόση σχέση με τους Πόντιους, όση

σχέση έχει ο σημερινός υπουργός Παιδείας με το ποντιακό ζήτημα…

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν, σχετικά με την διοργάνωση της διαμαρτυρίας και τις κινήσεις που επιλέγονται από συγκεκριμένες πλευρές. Όμως, δεν είναι η ώρα για αυτές τις συζητήσεις. Τώρα, προέχει να στείλουμε το μήνυμα, ότι η Ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται επειδή “κάποιος” υπουργός θέλησε να δημοσιοποιήσει “κάποια” …προσωπική του άποψη.
Κόντρα στην τάση αποπροσανατολισμού και συνεχίζοντας στο πνεύμα του βασικού συμπεράσματος της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, επιμένουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε περισσότερα, μεγαλύτερα, καλύτερα!
Σε αυτήν τη βάση, καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Π.Ο.Π.Σ. να παραβρεθούν στην διαμαρτυρία της προσεχούς Δευτέρας, αντιπροσωπεύοντας τις αξίες και τα ιδανικά μας.
Μάλιστα, προκειμένου να προφυλαχθεί η εκδήλωση από τυχόν απόπειρες προβοκάτσιας, καλούμε την διοργανώτρια να συμπαραταχθεί στην πρώτη γραμμή με τους εκπροσώπους των Ποντιακών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, μακριά από πολιτικούς-κομματικούς φορείς.
Επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους, ότι το ποντιακό ζήτημα είναι εθνικής εμβέλειας και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφήνεται ως “λεία”, σε όσους πολιτικάντηδες επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν για λόγους κομματικής ψηφοθηρίας.
Διανύουμε την τέταρτη ημέρα από την ώρα που ο σημερινός υπουργός Παιδείας υπέπεσε στο ατόπημα της αμφισβήτησης της Γενοκτονίας του Πόντου και, ακόμη, περιμένουμε από τον κύριο Πρωθυπουργό να πράξει τα δέοντα…

e-Pontos.gr

Αρέσει σε %d bloggers: