Νοέ 06 2015

Κρίση! Δεν απάντησε ο Γιουνκερ στο Τηλεφώνημα Τσίπρα

Αναβλήθηκε η αποψινή επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ

callΠολλά είναι τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κουαρτέτο, γεγονός που αποδεικνύεται και από την αναβολή της αποψινής συνομιλίας που θα είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ, αλλά

τελικά αναβλήθηκε.

Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη από τις 18.00 η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με το κουαρτέτο. Από την έκβαση της σημερινής τηλεδιάσκεψης, θα κριθεί αν θα χρειαστεί να γίνει και άλλη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Παρά τις παλινωδίες στο ζήτημα των ισοδυνάμων και τη σύγχυση που  τελεί η κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πως υπάρχουν περιθώρια διαλόγου επανα-διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο των δανειστών για σημεία του προγράμματος και τα «κόκκινα δάνεια», με αφορμή και το προσφυγικό ζήτημα.

Στην πραγματικότητα με βάση το  «Μνημόνιο Τσιπρα» πιθανότατα είμαστε μπροστα στην κατάθεση και ενός Μεσοπρόθεσμου για τη διετία 2016-2017 συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ που συνεπάγεται νέο πακέτο μέτρων και είναι ερψτημα αν μπορεί να το «σηκώσει» κοινοβουλευτικά η  κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αρέσει σε %d bloggers: