Νοέ 09 2015

Η Ευρώπη θέλει κατάσχεση κατοικίας για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους!

Χαμηλά όρια θέλουν οι εκπρόσωποι των θεσμών της ευρωπης ώστε να πάρουν περισσότερα σπίτια!

10530873-european-union-logoΣτο Εurogroup αργά σήμερα το απόγευμα (στις 4 ώρα Ελλάδος) παραπέμπεται πλέον για πολιτική συζήτηση η αδυναμία εξεύρεσης λύσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών σχετικά με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει σήμερα απόφαση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και χθες Κυριακή το βράδυ έγιναν πολλές συζητήσεις με τους  εκπροσώπους  των  ευρωπαϊκών θεσμών  να επιμένουν σε χαμηλά όρια για πλειστηριασμούς ώστε να πάρουν περισσοτερα σπίτια!

Στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup αναμένεται να γίνει μια πολιτική συζήτηση, χωρίς όμως μεγάλες πιθανότητες εξεύρεσης συμφωνίας. Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς να συμφωνήσουν εντός της εβδομάδας, ώστε να μπορέσει να τηρηθεί το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα. Κι αυτό γιατί απομένει προς συμφωνία και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Παρά τη δυστοκία που παρατηρείται, στις Βρυξέλλες διευκρινίζουν ότι το κλίμα στις συζητήσεις δεν είναι συγκρουσιακό, ενώ θεωρούν λογικό να υπάρχουν δυσκολίες στο θέμα των πλειστηριασμών, το οποίο είναι δύσκολο τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά.

Αρέσει σε %d bloggers: