Νοέ 09 2015

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν θα αφησουμε να εκταμιευθεί η τρέχουσα δόση των 2 δισ ευρώ

16036410947_c3d0fb8ccd_b«Δεν έχουν εφαρμοσθεί ακόμα όλα τα ορόσημα» δηλώνει εκπρόσωπος του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας το «πιθανότερο σενάριο».

«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η κ. Φον Τισενχάουζεν αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την έκβαση της συνεδρίασης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup γίνεται στις Βρυξέλλες και όχι εδώ».

Η δήλωση της εκπροσώπου έρχεται να επιβεβαιώσει το σενάριο που από νωρίς διαφάνηκε ως το πιθανότερο: ότι δηλαδή στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης, που αναμένεται να αρχίσει αργά σήμερα το απόγευμα (στις 4 ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί πολιτική συζήτηση για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών σχετικά με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και δεν θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Πηγή:www.skai.gr

Αρέσει σε %d bloggers: