Νοέ 17 2015

Έκραξαν τους μνημονιακούς στο πολυτεχνείο που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι!

Ένταση στο Πολυτεχνείο και αποδοκιμασίες

tsiprasΑψιμαχίες στον χώρο λόγω της παρουσίας κυβερνητικών και του Πρωθυπουργού...Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν καφέδες και νερά, ενώ φώναζαν συνθήματα…Δείτε τα βίντεο:                       

Αψιμαχίες σημειώθηκαν έξω, αλλά και μέσα στο χώρο του ΕΜΠ, εν όψει της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για να καταθέσει στεφάνι για τα θύματα του Πολυτεχνείου.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κατά κυβερνητικών στελεχών που έφθασαν στο Ίδρυμα λίγο νωρίτερα, ενώ ομάδες περιφρούρησης του χώρου προσπαθούσαν να απομονώσουν ή και να απομακρύνουν εκείνους που δημιουργούσαν την ένταση.

Περιμένοντας να φτάσει ο Αλέξης Τσίπρας σημειώθηκε μικροένταση, με σπρωξίματα και φωνές και συνθήματα. Αντικείμενα, όπως καφέδες… πετάχθηκαν αλλά τελικά οι αντιδρώντες απωθήθηκαν! Ήταν φοιτητές που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που ήρθαν στα χέρια με στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες που θέλησαν να τους απομακρύνουν για να μην σημειωθούν επεισόδια.

«Δεν έχετε θέση να βρίσκεστε εδώ» είπαν κάποιοι σε στελέχη της κυβέρνησης που βρίσκοντα στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Στο σημείο, μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, βρίσκονταν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς.Μετά τον πρωθυπουργό, στο Πολυτεχνείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στη θέα των υπουργών, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν καφέδες και νερά, ενώ φώναζαν συνθήματα. Αμεσα, ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου έσπευσαν να τους απομακρύνουν και προκλήθηκε ένταση. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και ακολούθησε η άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας κατάθεσε  το στεφάνι και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Αρέσει σε %d bloggers: