Νοέ 19 2015

Νέα μείωση μισθών στην Ελλάδα ζητεί το ΔΝΤ

Εμπρός για νέα ύφεση

rp_christine-lagarde1.jpgΣοκ προκαλεί εισήγηση αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που σε έκθεσή τους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα  «αντέχει» ακόμη μία μείωση μισθών!

Προσδιορίζουν δε τα επίπεδα μιας ενδεχόμενης νέας μείωσης και όπως αναφέρουν θα έπρεπε να εφαρμοσθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν πληγεί από την κρίση (δηλαδή την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία).

Οπως επισημαίνουν, μια τέτοια κίνηση θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα. Οχι όμως και στη ζήτηση, που θα προκαλούσε το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως παραδέχονται.

Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη, όπως αναφέρεται, υπό την επίβλεψη του γνωστού σε όλους Πόουλ Τόμσεν, του πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στο κλιμάκιο των δανειστών στην Ελλάδα και νυν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

Το εν λόγω έγγραφο έρχεται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που οι Θεσμοί εξετάζουν το επόμενο πακέτο μέτρων για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο αλλά και την έναρξη του διαλόγου για το νέο εργασιακό.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, «η ανάπτυξη των ονομαστικών μισθών μετριάστηκε πολύ, αλλά οι μισθοί δεν έπεσαν σχετικά με τα προ κρίσης επίπεδα στις περισσότερες από τις χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση».

1 ping

  1. […] Σοκ προκαλεί εισήγηση αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που σε έκθεσή τους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα «αντέχει» ακόμη μία μείωση μισθών!  Προσδιορίζουν δε τα επίπεδα μιας ενδεχόμενης νέας μείωσης και όπως αναφέρουν θα έπρεπε να εφαρμοσθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν πληγεί από την κρίση (δηλαδή την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία).  Οπως επισημαίνουν, μια τέτοια κίνηση θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.  Οχι όμως και στη ζήτηση, που θα προκαλούσε το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως παραδέχονται. Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη, όπως αναφέρεται, υπό την επίβλεψη του γνωστού σε όλους Πόουλ Τόμσεν, του πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στο κλιμάκιο των δανειστών στην Ελλάδα και νυν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ευρώπη.  Το εν λόγω έγγραφο έρχεται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που οι Θεσμοί εξετάζουν το επόμενο πακέτο μέτρων για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο αλλά και την έναρξη του διαλόγου για το νέο εργασιακό. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, «η ανάπτυξη των ονομαστικών μισθών μετριάστηκε πολύ, αλλά οι μισθοί δεν έπεσαν σχετικά με τα προ κρίσης επίπεδα στις περισσότερες από τις χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση». Πηγή […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: