Νοέ 19 2015

Με 153 μένει η κυβέρνηση εκτός Σακελλαρίδης Νικολόπουλος Παναγούλης

Στην μοίρα των μνημονιακών η κυβέρνηση!
Διαγραφή Παναγούλη από το ΣΥΡΙΖΑ, Νικολόπουλου από ΑΝΕΛ, καθώς ο πρώτος απείχε και ο δεύτερος καταψήφισε. Είχε προηγηθεί η παραίτηση Σακελλαρίδη

apoxwriseisΛαβωμένη βγαίνει από την ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς η κυβερνητική πλειοψηφία, που αριθμεί πλέον 153 βουλευτές μετά τη διαγραφή του Στάθη Παναγούλη από το ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Νικολόπουλου απο τους Ανεξάρτητους

Έλληνες.

Ο μεν κ.Παναγούλης απείχε και μάλιστα ανακοίνωσε την απόφαση του αυτή την ώρα που η ψηφοφορία βρισκόταν σε εξέλιξη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της

διαδικασίας ήρθε η διαγραφή από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε ζητήσει και είχε λάβει την παραίτηση του Γαβριήλ Σακκελαρίδη, καθώς είχε διαρρεύσει ότι δεν θα παρίστατο στην ψηφοφορία.

O κ.Νικολόπουλος έκανε πράξη την απειλή του και καταψήφισε, με αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος να τον διαγράψει με συνοπτικές διαδικασίες. Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είχε έντονο διάλογο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, στον οποίο ξεκαθάρισε πως δε θα ψήφιζε, αλλά ουτε και θα παρέδιδε την έδρα του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης ανακοίνωσε ότι θα απέχει.

«Μέχρι τώρα έκανα πολύ υπομονή, ψηφίζοντας με μοναδικό στόχο να αποτραπεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Έκανα την καρδιά μου πέτρα ψηφίζοντας -υπό την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους- περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών, οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε κι άλλο τη ζωή.

Ήρθα αντιμέτωπος με τη συνείδηση μου και τις αντιστασιακές μου αρχές, τις οποίες υπηρέτησα στα επτά δύσκολα χρόνια κατά της δικτατορίας, αποδεχόμενος με το μνημόνιο της 14ης Αυγούστου μείωση της εθνικής κυριαρχίας στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της χώρας.

Υπακούοντας όμως στη θύελλα των αντιδράσεων των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από τη σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθεια του να ανακτήσει ο Ελληνικός Λαός την αξιοπρέπεια του και τα χαμένα του δικαιώματα» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ.Παναγούλης.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: