Νοέ 23 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, Η ΝΔ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

12243181_750164575128167_714705515562110138_nΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, Η ΝΔ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, μιλώντας στο τέλος των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“H κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά μεγάλης φθοράς και κατάρρευσης και πολύ γρήγορα η χώρα μπαίνει σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων που θα φέρουν ριζική ανατροπή του μνημονιακού σκηνικού.

Ο Τσίπρας από την αλαζονία και την υπεροψία της άλλης μέρας των εκλογών, ξέπεσε τώρα στον πανικό και έφτασε στη γονυκλισία, ικετεύοντας, στο όνομα της εθνικής συνενόησης, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τον Βασίλη Λεβέντη και τον “αναβαλλόμενο” μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ, να του προσφέρουν “σωσίβιο”.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ καλεί σε κυβέρνηση “νεοεθνικοφροσύνης” όλες τις λεγόμενες “φιλοευρωπαϊκές”, δηλαδή μνημονιακές δυνάμεις, ενώ η ΝΔ μπλεγμένη σε “τεχνικά” αδιέξοδα, εμφανίζει εικόνα γενικής διάλυσης.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει σε έναν ατελείωτο μνημονιακό εφιάλτη και σε μια εντεινόμενη παρακμή, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική αλλά και αξιακή και πολιτιστική.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως λύση, ανάσα, ανάταση και ελπίδα, πράγμα που σημαίνει ανατροπή του σημερινού παρακμιακού μνημονιακού σκηνικού.11036835_750164628461495_2173895788014020455_n

Η ΛΑ.Ε. αυτήν την ώρα καλεί σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό, προοδευτικό, δημοκρατικό, πατριωτικό μέτωπο για να ηττηθεί η νεομνημονιακή κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ, για μια προοδευτική εναλλακτική λύση στη χώρα, χωρίς λιτότητα, φορολεηλασία, υποτέλεια.

Αυτό το μέτωπο έχει ήδη κάνει ένα βήμα με την Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε. και γρήγορα θα είναι η νέα πλειοψηφική και αναγεννητική πραγματικότητα στη χώρα.

Η ΛΑ.Ε. σε αυτήν την κατεύθυνση, με τη δύναμη της Πανελλαδικής της Σύσκεψης, ανοίγεται στην κοινωνία με μέτωπα:

Να μην περάσει η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού και των συντάξεων

Να μην περάσει ούτε ένας πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία

Να μην περάσει διακοπή ρεύματος ή νερού σε κανένα σπίτι

Να μην περάσουν νέοι φόροι και νέα βάρη σε αγρότες και επαγγελματίες

Να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τη ληστρική ανακεφαλαιοποίηση και την απώλεια δεκάδων δις, από τους έλληνες φορολογούμενους.
2 Σχόλια

  • Εξαδακτυλος Ιωαννης on 23 Νοεμβρίου 2015 at 07:13

  κε Παπαϊωάννου σας συγχαίρω προσωπικά για την εγκυρότητα των δημοσιεύσεων της ιστοσελίδας σας. Eυχομαι η συνεχεία της (γνωρίζω πόσο κοπιαστική) να είναι η ανάλογη.

  • Ισόνομος πολίτης on 23 Νοεμβρίου 2015 at 11:44

  Τίποτε από τα δύο δεν συμβαίνει…..
  Τίποτε!
  Τα πάντα παίζονται και αντανακλούνται στην «κορυφή», από τα όσα (και με την ίδια ποιότητα και μορφή) διαδραματιζόμενα ακριβώς στα δρώμενα της λαϊκής βάσης των «νεοελλήνων».
  Ζούμε σε μια νεοελληνική κοινωνία που τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι (σε πολιτικό επίπεδο τουλάχιστον), τα ίδια διαδραματιζόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, την Ν.Δ, την Χ.Α, το ΠΑΣΟΚ, το Κ.Κ.Ε κλπ.
  Διαχρονικά συνεχώς και αδιαλείπτως, επιβεβαιώνεται ο στοίχος της Γαλάτειας Καζαντζάκη:
  «Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:
  Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω».

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: