Νοέ 26 2015

Μαζική φυγή ελληνικών εταιρειών εκτός ευρωζώνης!

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πεθαίνει στην ευρωζώνη!
grexit1-517x330Είναι κοινό μυστικό ότι μένουμε στο ευρό για να έχουν κέρδη οι μεγάλοι και οι πολύ μεγάλοι ελληνες επιχειρηματίες για τα κέρδη των οποίων η χωρα υποφερει.

Τα κέρδη αυτά, τα οποία περιστασιακά μόνο εντοπίζουμε μέσω λιστών τύπου Λαγκάρντ,  φτάνουν και στα «λαδωμένα» κόμματα  τα οποία  πιέζουν την ελληνική κοινωνία να πληρώνει το

κοστος παραμονής τους.

Την ίδια  στιγμη δεκάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, πρωτίστως όμως μικρομεσαίες που είναι και πιο ευέλικτες, ανοίγουν… πανιά για τις γύρω χώρες –Βουλγαρία, Αλβανία, – αναζητώντας καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον

και λιγότερους φόρους ακόμη και για τα Ι.Χ. τους.

Στοιχεία της βουλγαρικής υπηρεσίας εμπορικού μητρώου δείχνουν ότι μόνο μέσα σε μια χρονιά (από το 2013 στο 2014 και πριν προκληθεί το μείζον χτυπημα  των ευρωπαίων με τα capital controls) οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων  στην χώρα έφτασαν στις 11.500 – αυξημένες κατά 28%.

Πληροφορίες φέρνουν Ελληνες να έχουν καταθέσει περισσότερες από 60.000 αιτήσεις είτε για να προχωρήσουν στη σύσταση επιχείρησης είτε για να αποκτήσουν προσωπικό ή εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, ο κίνδυνος να αυξηθεί το μεταναστευτικό επιχειρηματικό κύμα μεγαλώνει. Ο ίδιος ομιλεί περί κινδύνου «business run» και επικαλείται τα στοιχεία που φέρνουν Ελληνες να έχουν αιτηθεί για τη χορήγηση περίπου 60.000 επαγγελματικών ΑΦΜ  μόνο στη Βουλγαρία.

Αρέσει σε %d bloggers: