Νοέ 26 2015

ΛΑΕ Η κυβέρνηση αναζητά συνενόχους

img_20151126_185315Άμεσα αναμένει πολιτικές εξελίξεις η Λαϊκή Ενότητα εκτίμησε ο τέως βουλευτής και μέλος της πολιτικής επιτροπής του κόμματος Δημ. Στρατούλης από τη Θεσσαλονίκη όπου και βρίσκεται για εκδήλωση στο πλαίσιο μεγάλης πολιτικής καμπάνιας της Λαϊκής Ενότητας σε όλη την Ελλάδα για το ασφαλιστικό.

«Η κίνηση του πρωθυπουργού έχει να κάνει κυρίως και με τις κοιωνικές αντιστάσεις που ξεκίνησαν. Ειναι πρωτοφανές για τη χώρα μας και την Ευρώπη λίγες μέρες μετά τις εκλογές να έχει γίνει ήδη μία πανελλαδική πανεργατική απεργία 12 Νοέμβρη πάρα πολύ πετυχημένη και να ακολουθεί και δεύτερο βήμα πανελλαδικής απεργίας», επεσήμανε ο Δημ. Στρατούλης κληθείς να σχολιάσει τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών από τον Αλ. Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση αναζητά συνένοχους για να περάσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί το πρώτο βήμα για το σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης ή οικουμενικής.

«Για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις καλεί τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να έχει ευρύτερες συμφωνίες πάνω στις ανατροπές που θα κάνει για το ασφαλιστικό», τόνισε ο κ. Στρατούλης και εκτίμησε πως «ο φόβος της κυβέρνησης και του μνημονιακού κατεστημένου αυτή τη στιγμή είναι οι κοινωνικές αντιδράσεις».

«Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση είναι με απαράδεκτο και αντικοινωνικό περιεχόμενο με μέλημα μέσω της μείωσης των συντάξεων και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης να εξοικονομηθούν το 2015-16, 2, 25 δις ευρώ από δημόσιες δαπάνες και συντάξεις για να δοθούν στους δανειστές», τόνισε.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ

Η πρόταση Τσίπρα για σύγκληση Συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, προς κατεδάφιση του ασφαλιστικού, είναι μια πρόταση πανικού και αδιεξόδου. Είναι μια πρόταση παρωδία προς συνενόχους, που ψήφισαν από κοινού το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο και τώρα κάποιοι κάνουν «νερά» για την εφαρμογή του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μπει σε τροχιά κατάρρευσης, εν μέσω γενικής κοινωνικής κατακραυγής. Η πρόταση για σύγκληση των αρχηγών αποτελεί το πρώτο βήμα για δήθεν «οικουμενική» κυβέρνηση, νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών, προκειμένου όλοι μαζί να ρημάξουν και να δώσουν τη χαριστική βολή στη χώρα.
Μόνη λύση η ανατροπή.

1 Σχόλιο

    • periergos on 27 Νοεμβρίου 2015 at 00:43

    αφού το είπε ο ογκόλιθος της πολιτικής ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ότι αναμένονται πολιτικές εξελίξεις, έτσι θα είναι. Μήπως πληρώνει τίποτα για τις μαλακίες που έχει πει τόσα χρόνια?

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: