Δεκ 02 2015

Οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν να βαλουν σήμανση στους πρόσφυγες!

a460p01ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Απειλούν την Ελλάδα με έξωση  από  την συνθήκη Σένγκεν αν δεν προχωρήσει στην καταγραφή και στην σήμανση των προσφύγων μέσω αποτυπωμάτων.

  Επισημαίνεται ότι στους πιο ακραίους Ευρωπαϊκούς κύκλους κυοφορούνται σκέψεις για να τοποθετηθεί  ειδική ταμπελίτσα με αρίθμηση  ραμμένη στα ρούχα των προσφύγων!  Το σχετικό κλίμα  τρομουστερίας υπάρχει και  δυστυχώς, απέχουμε  από αυτό το σενάριο  μόνο όσο

απέχει η επόμενη τρομοκρατική επίθεσή Τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Όπως πάντα Έλληνες πολιτικοί  με πρόσχημα το ευρωπαϊσμό και  την έξοδο από την Σεγκεν   σιγοντάρουν  τις ρατσιστικές απαιτήσεις τις ΕΕ!

Αυστηρή προειδοποίηση στέλνει  -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- η Ε.Ε. προς την Ελλάδα ότι αν έως την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής δεν υλοποιήσει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος θα είναι αντιμέτωπη ακόμα και με έξοδο από τη Σένγκεν.

Οι Εταίροι δηλώνουν απογοητευμένοι και υτό  εκφράστηκε την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνάντησης των μόνιμων αντιπροσώπων καθώς προετοιμάζονταν για τη σύνοδο της Κυριακής. Εκεί, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ιδιαίτερα ο εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου (που έχει και την προεδρία αυτήν την περίοδο) εκφράστηκε πολύ έντονα, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τη συμφωνίες στο θέμα των προσφύγων.

witte

Θελουν καλύτερη καταγραφή και διαμαρτύρονται γιατί το κέντρο υποδοχής (hotspot) στη Λέσβο δεν λειτουργεί και η  Αθήνα έχει απορρίψει την αποστολή 400 ανθρώπων του Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορά της με την ΠΓΔΜ, με το αιτιολογικό –όπως καταγράφεται σε επιστολή προς την Κομισιόν– ότι η εξουσιοδότηση του προσωπικού του Frontex ήταν πολύ γενική και δεν θα αφορά μόνο την καταγραφή.

Ακόμη η Αθήνα επιμένει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης του Frontex (Rabid).

Τέταρτον, η Ελλάδα δεν φαίνεται να θέλει 300 μηχανήματα που θα βοηθούσαν στην καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων και στην καταγραφή των μεταναστών σε κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεση στο Ιντερνετ και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Διπλωματικές πηγες δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει μερικές μέρες  διορία για να προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, καθώς στη Σύνοδο Κορυφής (17-18 Δεκεμβρίου) η Κομισιόν θα παρουσιάσει έκθεση προόδου. «Τότε θα είναι η ώρα της αλήθειας», λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αρέσει σε %d bloggers: