Δεκ 09 2015

Ο Μπαλτάς σταμάτησε την νομική διεκδίκηση των Μάρμαρων του Παρθενώνα!

Ότι του φανεί του Λολοστεφανή

marmaraΕπειδή ο κάθε  Λολοστεφανής  υπουργός αλλάζει κάθε εξάμηνο την  εθνική στρατηγική σε καποιο θέμα γι αυτό ελληνική δημοκρατία  χρεοκοπεί και πάσχει από έλλειψη σχεδιασμού και σοβαρότητας.

«Δεν θα τα διεκδικήσουμε νομικά κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο» δήλωσε δημόσια ο υπουργός πολιτισμού Αριστειδης Μπαλτας

Η Ελλάδα δίνει εδώ και πολλά χρόνια μάχη για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία, αλλά ο Αριστείδης Μπαλτάς την διέκοψε.

Ο υπουργός Πολιτισμού αφού αρχικά αποκάλεσε τα γλυπτά «Ελγίνεια» και όχι γλυπτά του Παρθενώνα, εν συνεχεία αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τα διεκδικήσει νομικά.
Μιλώντας σε δημόσια συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής και απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις κινήσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την επιστροφή των γλυπτών είπε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις γιατί εκτιμά ότι η χώρα μας θα χάσει το δικαστήριο.

«Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο» είναι η φράση του κ. Μπαλτά στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την ευρωπαϊκή οδηγία του 2014 για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κράτους – μέλους.

«Η Αλαμουντίν πληρώθηκε – Τέλος η συνεργασία μαζί της

Αποκάλυψε δε ότι παγώνει η συνεργασία της ελληνικής πλευράς με το βρετανικό δικηγορικό γραφείο το οποίο είχε αναλάβει την υπόθεση της νομικής διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Όσον αφορά το έργο που προσέφερε η νομική εταιρεία στην οποία συμμετέχει η κυρία Κλούνι, ολοκληρώθηκε. Δηλαδή πληρώθηκε!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς, αποσαφηνίζοντας, όσον αφορά τις κυβερνητικές προθέσεις, ότι «η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο».
Πάντως εκτίμησε ότι «έχουμε περισσότερους φίλους» και επικαλέστηκε προς τούτο την μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει το Μουσείο της Ακρόπολης, κάτι που «δείχνει πόσο άξιοι είμαστε να υποδεχθούμε τα αρχαία», όπως ανέφερε.

Οπως είναι γνωστό η Αμαλ Αλαμουντίν-Κλούνι είχε επισκεφθεί την χώρα μας το 2014, προσδίδοντας διεθνή δημοσιότητα στο θέμα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τον κ. Τασούλα, τα έξοδα για την σύνταξη της επίμαχης γνωμοδότησης, τα οποία έφτασαν τις 200.000 λίρες Αγγλίας, καλύφθηκαν αποκλειστικά από ευγενική χορηγία Έλληνα του εξωτερικού που δεν επιθυμούσε τη δημοσιότητα.

Αρέσει σε %d bloggers: