Δεκ 11 2015

Αγροτικό «Ντου» στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες

DSC_5733-2-1449853543Άνω κάτω έγινε η έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών στις Φέρες Έβρου το απόγευμα της Παρασκευής λίγο μετά τις 17:00. 

Όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν με τους προγραμματισμένους χαιρετισμούς του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης, του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου, του Περιφερειάρχη Αν. Μακ. & Θράκης αλλά και του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ώσπου εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν στο χώρο «από παντού».

Με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, κ. Αλεξανδρή, οι αγανακτισμένοι αγρότες έκαναν έκκληση στον κόσμο «να εγκαταλείψει και να βγει έξω μαζί τους», όπου έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους. «Είναι επιτέλους ώρα και για λίγη επανάσταση», έλεγε ο πρόεδρος.

Είναι χαρακτηριστικό πως εισέβαλαν στο γυμναστήριο και κατευθύνθηκαν στους επισήμους κατηγορόντας τους για κατασπατάληση χρημάτων ενώ οι αποζημιώσεις των αγροτών, της βάσης της ελληνικής αγοράς, δεν έχουν αποδοθεί. «Συνέδρια μπορείτε να κάνετε, αποζημιώσεις όμως; Μέχρι πότε;», φωνάζαν.

«Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει τόσοι πολλοί, έχουν τάξει τόσα πολλά και εμείς δεν έχουμε δει τίποτα«, έλεγε ο πρόεδρος, «γι’ αυτό ζητάω από όλους τους συνανθρώπους μας να μας συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στον αγώνα μας» (εννοώντας να αποχωρήσουν από το συνέδριο).

Με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε αμυντική στάση και να προσπαθεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση, το Δήμαρχο να ηρεμεί τους αγρότες, τους βουλευτές να βρίσκονται μέσα στο «χαμό» και να «τα ακούνε» από τους αγρότες και τους συνέδρους να… τραβάνε τα μαλλιά τους οι εργασίες διεκόπηκαν.

Πληροφορίες: e- evros

Αρέσει σε %d bloggers: