Δεκ 12 2015

ΕΣΗΕΑ: Η κυβέρνηση κάνει πολιτικό bullying σε βάρος του Τύπου

rp_eshea-logo.jpgΤη δυσφορία της για τη στάση ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης απέναντι στους δημοσιογράφους, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ.

«Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη έχουν μετατρέψει τον πόλεμό τους κατά της διαπλοκής σε επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων με προφανή στόχο τη χειραγώγηση της ελευθεροτυπίας» αναφέρει ενδεικτικά η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

«Μετά τον αποκλεισμό δημοσιογράφων στην Ειδομένη και την αναίτια προσαγωγή άλλων συναδέλφων μας στο αστυνομικό τμήμα, με εμφανή ευθύνη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, το πολιτικό bullying σε βάρος του Τύπου συνεχίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη» συνεχίζει η Ένωση.

«Το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτο και οι δημοσιογράφοι είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε» προσθέτει και καταλήγει: «Η ΕΣΗΕΑ μαζί με την κοινωνία, δεν αποδέχεται το φράχτη, ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για την ενημέρωση».
Αρέσει σε %d bloggers: