Δεκ 15 2015

Τα 14 αεροδρόμια δόθηκαν για ένα ευρώ το χρόνο ανά επιβάτη!

imagesΤα αεροδρόμια αυτά εξυπηρέτησαν το 2014 22 εκατομμύρια επιβάτες και κοντά στα 23 εκατομμύρια σε επιβάτες για το 2015. Το εγγυημένο τίμημα που θα λάβει η χώρα είναι μόλις ένα ευρώ το χρόνο ανά επιβάτη δηλαδή 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο καταβλητέο μίσθωμα.
Επιπλέον θα δοθούν 1.234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα.

Το ετήσιο κόστος αναπροσαρμόζεται ετησίως με τον πληθωρισμό, (σήμερα αρνητικός) καθώς και κυμαινεται ανάλογα με τα Κέρδη προ Φόρων της επιχείρησης πλην των Τόκων και Αποσβέσεων των αεροδρομίων.

Τα αεροδρόμια αυτά οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους τα έβαλαν στα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου και ήταν μέρος του γνωστού εκβιασμού στον οποίο αν δεν υποκύψεις οφείλεις να βγει από το ευρώ.

Προφανώς ευτελές το τίμημα για υποδομές εθνικής σημασίας
1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 15 Δεκεμβρίου 2015 at 11:56

  Ναι είναι υποδομές εθνικής σημασίας αυτές και δεν αμφιβάλει κανείς γι αυτό.
  Κόστισε υπερβολικά η κατασκευή τους (προαπαιτουμένων φυσικά και των «φιλοδωρημάτων» στους κατά καιρούς «επιτηδείους» & «αρμοδίους»…)
  Τι να γίνει όμως αγαπητοί φίλοι?
  Αν και είμαι ένας από αυτούς που σιχαίνονται την παραχώρηση οιασδήποτε εθνικής υποδομής, δεν μπορώ όμως να αγνοήσω σήμερα την πλημμελή λειτουργία τους ή και σε μερικές περιπτώσεις την παντελή έλλειψη τοιαύτης.
  Δυστυχώς τούτο το αδύναμο και διάτρητο ελληνικό γκουβέρνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εν δυνάμει αυξημένες δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των αεροδρομίων αυτών .
  Έτσι νομοτελειακά είτε από την παρούσα Τσιπροκυβέρνηση, είτε από οποιαδήποτε άλλη (και αν ήτανε στα πράγματα). τα αεροδρόμια θα είχανε αυτή την τραγική μοίρα.
  Θα μου πείτε κάτω από ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις έγινε αυτό?
  Εδώ οι ενστάσεις των εναντιούμενων , με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο!
  Δεν παύω όμως να πιστεύω πως πρωταρχικής σημασίας για τις «υποδομές» αυτές ειδικά, είναι η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ των Ελλήνων πολιτών καθώς και των ξένων επισκεπτών.
  Για τους σκοπούς αυτούς άλλωστε δημιουργήθηκαν και γι αυτούς υπάρχουν και λειτουργούν..
  Αν υπάρξουν εδώ «επιτυχίες» στο εξής, το σίγουρο είναι πως θα επιφέρουν πολλαπλάσια και ποικίλα οφέλη για την σκληρά δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη Εθνική μας Οικονομία.
  Καλό θα ήταν επαναλαμβάνω, να μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε και να τα λειτουργήσουμε ΜΟΝΟΙ μας……αλλά…….

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: