Δεκ 19 2015

Τι συζήτησαν Τσίπρας-Μέρκελ στις Βρυξέλλες

 cebccebdceb7cebccebfcebdceb9cebf

Mε την Ανγκελα Μέρκελ συναντήθηκε σημερα ο Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν στα hotspots και η Frontex.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο ξεκίνησε

λίγο μετά τις 09:30 τοπική ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30.

Βασικό θέμα της συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν το προσφυγικό, με έμφαση στα hotspots, τα κέντρα υποδοχής μεταναστών, αλλά και την Frontex.

Η καγκελάριος Μέρκελ ζητησε και ελαβε από τον Πρωθυπουργό ενημερωση για την  πρόοδο των εργασιών του  στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής παραμονής προσφυγών (relocation camps) που δημιουργούνται στην ηπειρωτική χώρα. Τα κέντρα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Ως προς το θέμα της Frontex έγινε κατανοητό ότι η Ελλάδα  οφελει να επιθυμεί να αξιοποιήσει την «τεχνογνωσία» της Frontex και να δεχτεί βοήθεια. Υπηρξαν, ωστόσο παραπονα στην καγκελαριο ότι από την βοήθεια που έχει ζητήσει ως σήμερα η Ελλάδα, έχει φτάσει στη χώρα μόνο η μισή ενω προσωπικό της Frontex εργάζεται με τα ωράρια εργασίας των χωρών απ’ όπου προέρχονται.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε  μεταξύ άλλων πως για να ξεπεραστεί αυτή η πρωτοφανής προσφυγική και μεταναστευτική κρίση πρέπει να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία ή επανεγκατάστασης από την Ελλάδα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο έτσι θα υπάρχει ένας νόμιμος και ασφαλής δίαυλος μεταφοράς των προσφύγων προς τον προορισμό τους.
3 Σχόλια

  • MAKIS on 19 Δεκεμβρίου 2015 at 13:24

  EEE TI ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ…. ΤΙ ΘΑ <> Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑΝΤΑΝ

  • Ισόνομος Πολίτης on 19 Δεκεμβρίου 2015 at 14:07

  Νομίζω πως σωστά τέθηκε το “Θέμα” από την Ελληνική πλευρά προς την κυρία Μέρκελ. Ένας μόνιμος δηλαδή μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων (και όχι των λαθρομεταναστών) απευθείας από την Τουρκία σε άλλες τρίτες χώρες τις χώρες της Ε.Ε
  Δηλαδή όλοι έχουν έχουνε βάλει ένα τεράστιο «Verboten» και κλείσανε τα σύνορα τους και εμείς εδώ να είμαστε αναγκασμένοι να λύσουμε το τεράστιο αυτό παγκόσμιο πρόβλημα?
  Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση τώρα μόλις ξεκινάει και αν δεν παρθούν μέτρα, θα γίνουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας τη χώρα.
  Όλοι μας είμαστε ιδεολογικοπολιτικά προσκείμενοι στον πόνο και το πρόβλημα τόσο του πρόσφυγα όσο και του μετανάστη, αλλά είμαστε όμως μόνο μια μικρή φλούδα γης και ως εκ των πραγμάτων, αδυνατούμε να λύσουμε τα βασανιστικά προβλήματα τόσων εκατομμυρίων δύστυχων ανθρώπων..
  Και να θέλουμε δεν το μπορούμε, ιδιαίτερα στην δυσκολότατη και άκρως επικίνδυνη φάση που διανύουμε τώρα……

   • MAKIS on 19 Δεκεμβρίου 2015 at 16:53

   ΝΑΙ ΝΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΗΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΘΕΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ. ΣΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΤΟΥΣ

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: