Ιαν 04 2016

Νέο φιλοευρωπαϊκό κόμμα από τον Βαρουφάκη θα καλλιεργήσει την ιδέα ότι η Γερμανική Ευρώπη αλλάζει!

varoufakisΣτις 9 Φεβρουαρίου η παρουσίασή του  Ευρω-Δημοκρατικoύ κόμματος 2025 θα γίνει από τη σκηνή του θεάτρου «Volksbühne» του Βερολίνου σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κινήματος. Η Deutsche Welle μιλά για μια προσπάθεια «να αποφευχθεί η απειλούμενη πολυδιάσπαση της ευρώπης.

Το Politico αποκαλύπτει το νέο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη που θα κάνει ντεμπούτο τον επόμενο μήνα με στόχο του να αλλάξει τους συσχετισμούς στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αριστερή οπτική. Ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι του στην νέα προσπάθεια.

Η Ευρωπαϊκή έκδοση του Politico, αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμα το όνομα του νέου κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών της χώρας μας, Γιάνη Βαρουφάκη.

Το νέο του πανευρωπαϊκό, αριστερό κόμμα, θα λέγεται DiEM25 ή «Democracy in Europe Movement 2025». Η παρουσίαση του θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου σε αμφιθέατρο του Βερολίνου.

Στόχος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι να να προσφέρει έναν «τρίτο δρόμο» στους Ευρωπαίους πολίτες, μια εναλλακτική  λύση απέναντι στις «αντιδημοκρατικές δομές των σημερινών Ευρωπαϊκών θεσμών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico.

Η αλήθεια είναι πως στις 23 Δεκεμβρίου, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ιταλικό περιοδικό L’Espresso, ο πρώην υπ. Οικονομικών είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του. «Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσω το κίνημα μου, που θα έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, με ένα στόχο: τον ριζικό εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω να αποδείξω ότι υπάρχει τρίτη εναλλακτική λύση για όσους θέλουν την επιστροφή στο έθνος-κράτος και για εκείνους που αποδέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των αντι-δημοκρατικών ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων είχε σταθεί στην αξιοσημείωτη πορεία των Podemos στις πρόσφατες Ισπανικές εκλογές, αναφέροντας πως θα είναι σύμμαχοι του σε αυτή την νέα, πανευρωπαϊκή προσπάθεια.

Οι ζυμώσεις για το κόμμα έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, όταν ο Γ. Βαρουφάκης είχε συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε άλλωστε και με τον ηγέτη του ριζοσπαστικού κόμματος της Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν και συζήτησαν τότε για τη δημιουργία ενός νέου «μετώπου» κατά της λιτότητας εντός της Ευρωζώνης. Ο ίδιος ο πρώην υπ. Οικ. της χώρας μας δεν μετείχε άλλωστε στη ΛΑ.Ε. γιατί δεν ήταν υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Πρόθεση του, όπως έχει διατυμπανίσει σε πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει, είναι ο «εκδημοκρατισμός του ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αναγνώστες του βρετανικού Guardian ψήφισαν τον Γ. Βαρουφάκη στα δέκα πρόσωπα της χρονιάς.

Οι αναγνώστες θεωρούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «εξέθεσε τα ψέματα της λιτότητας και της έλλειψης δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαφωτίζοντας τους Ευρωπαίους σχετικά με το πώς οι Έλληνες έχουν χρησιμοποιηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος για να κρατηθεί η ισορροπία δυνάμεων στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες».

Πληροφοριες:news247.gr1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 5 Ιανουαρίου 2016 at 13:16

  Είναι ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας που αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις αρχές του 2015, δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη των ποσών που της όφειλαν από το δεύτερο πρόγραμμα χρηματικών ροών και οι οποίες εκκρεμούσαν προς καταβολή.
  Και αυτό συνέβαινε όταν υπήρχε οξύτατο πρόβλημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας γενικώς.
  Οι υποχρεώσεις τότε του ελληνικού δημοσίου προς τους δανειστές αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας έτρεχαν σαν γάργαρο νεράκι.
  ¨Έτσι οδηγηθήκαμε στην απώλεια ποσού 11 δις € περίπου. Χρήματα που ευρίσκονταν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα οποία παρότι ήταν εγκεκριμένα επέστρεψε ανείσπρακτα στον E.F.S.M..
  Σημειωτέον ότι ανείσπρακτο επεστράφη (από λάθος είπανε εκ των υστέρων κάποιου υπαλλήλου) και ποσό 1,2 δις που δικαιούτανε η Ελλάδα από τα κέρδη ομολόγων στην Ε.Κ.Τ
  Οι τακτές υποχρεώσεις προς το Δ.Ν.Τ, την Ε.Κ.Τ εξοφλούνταν παρακαλώ επί Βαρουφάκη από τα ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ των Ασφαλιστικών ταμείων και των διάφορων Δημόσιων Οργανισμών που βρισκότανε στην ΤτΕ.
  Μεγάλος «οραματιστής οικονομολόγος» που έχει και μούτρα και προαλείφεται και για αρχηγός κόμματος.
  Χα…χα….χα…χα…χα
  Να το χαίρεστε όσοι τον αποδέχεστε και τον χειροκροτείτε….

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: