Ιαν 06 2016

Μέρκελ: Σένγκεν τέλος, αν δεν συμφέρει την Γερμανία!

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας προανήγγειλε η Γερμανίδα Καγκελάριο

Μιλώντimagesας σε Γερμανούς δημοσιογράφους είπε πως η Γερμανία επιθυμεί τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής στην ΕΕ, ταυτόχρονα με τη διατήρηση της ελεύθερης διακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών

Τις προθέσεις της ενόψει της μεγάλης συζήτησης για τη διατήρηση, προσαρμογή ή και κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν, που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα και

αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες, αποκάλυψε η Άνγκελα Μέρκελ, σε δημοσιογράφους της Βαυαρίας.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος συνέδεσε άμεσα τη διατήρηση της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών με τον έλεγχο της ροής των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλύπτοντας εν πολλοίς το πλάνο των προτάσεων που σκέφτεται να καταθέσει, μετά τη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας εξαιτίας του προσφυγικού και της τρομοκρατίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους πως η Γερμανία επιθυμεί τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής στην ΕΕ , ταυτόχρονα με τη διατήρηση της ελεύθερης διακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Είναι σαφές πως η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί ότι τα δύο θέματα βρίσκονται σε άμεση εξάρτηση μεταξύ τους, καθώς η αδυναμία ελέγχου των προσφυγικών ροών, θα απαιτήσει επιπλέον μέτρα ασφαλείας, τα οποία ξεκινούν από την προσαρμογή της συνθήκες Σένγκεν στα νέα δεδομένα, μέχρι και την – προσωρινή ή και μόνιμη – κατάργησή της, χωρίς να έχει αποτυπωθεί επισήμως από τη γερμανική ηγεσία η συγκεκριμένη θέση.

Το θέμα του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών αφορά άμεσα και την Ελλάδα, καθώς ο κύριος όγκος των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή διοχετεύεται από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των ελληνικών νησιών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αλλά και οι συνεργάτες της στην κυβέρνηση, έχει αναφερθεί στην ανάγκη λειτουργίας των Hotspots στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην Τουρκία, ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και να περιοριστεί η ροή των προσφύγων, αλλά και να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, μέσω της ταυτοποίησης και αναγνώρισης όσων εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.
1 Σχόλιο

    • MAKIS on 7 Ιανουαρίου 2016 at 12:44

    ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ. ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΓΚΕΝ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: