Ιαν 07 2016

Από την Τετάρτη 13/1/2016 ξεκινούν σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας μαζικοί πλειστηριασμοί και πρώτων κατοικιών.

Αίγιο: Κάλεσμα από την Λαϊκή Ενότητα για την αποτροπή των πλειστηριασμών

1Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, έξω από το Ειρηνοδικείο, απευθύνει η οργάνωση της Λαϊκής Ενότητας Αιγίου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν. Πριν προλάβει να μπει το 2016, δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ένας συμπολίτης μας έχασε το σπίτι του. Τα καινούρια

αφεντικά των τραπεζών   βιάζονταν. Δεν περίμεναν να μπει καν το 2016 ή να περάσουν οι γιορτές.  Από την Τετάρτη 13/1/2016 ξεκινούν σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας μαζικοί πλειστηριασμοί και πρώτων κατοικιών.

Οι περιουσίες των Ελλήνων, αποκτημένες με θυσίες χρόνων και από γενιές ολόκληρες, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των αρπακτικών των τραπεζών.

Αφού ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα χρήματα των Ελλήνων, κι αυτών που τους παίρνουν τα σπίτια, ζητούν τώρα τις περιουσίες τους προκειμένου να κορέσουν την ασίγαστη δίψα τους για κέρδος.  Αφού οι τράπεζες χαρίστηκαν στα διεθνή αρπακτικά η υποθηκευμένη, σε άλλους καιρούς, περιουσία των Ελλήνων βρίσκεται στο στόχαστρό τους.

Η ΛΑΕ καλεί τους Αιγιώτες να μπούν φραγμός στην αρπακτική διάθεση των τραπεζών. Να μη θεωρούν πως η υπόθεση αυτή αφορά άλλους. Να κατανοήσουν πως στο στόχαστρο βρίσκονται όλοι. Απλά ο χρόνος διαφέρει. Να προστατεύσουμε τώρα τις περιουσίες αυτών που απειλούνται πρώτοι.

Η ΛΑΕ  καλεί τους συμπολίτες μας και τους φορείς του Αιγίου να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια αυτή. Να προστατεύσουμε τα σπίτια των συμπολιτών μας. Να οργανωθεί ένα κίνημα ανάσχεσης και αποτροπής των πλειστηριασμών.

Την Τετάρτη 13/1/2016 στο ειρηνοδικείο Αιγίου έχουν ήδη αναγγελθεί 6 πλειστηριασμοί από τράπεζες. Ας τους αποτρέψουμε με την παρουσία μας.

Οι πλειστηριασμοί γίνονται κάθε Τετάρτη 4-5 το απόγευμα. Μόνη προστασία για τους συμπολίτες μας είμαστε εμείς.

Ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και του κράτους. Ας μπεί η ανθρωπιά μας και οι κοινωνική ευθύνη μας φραγμός στην απαλλοτρίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Όλοι στο ειρηνοδικείο την Τετάρτη 4-5.»
2 Σχόλια

  • MAKIS on 9 Ιανουαρίου 2016 at 21:38

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΑΝ ΔΕ ΣΦΙΞΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

  • Ισόνομος πολίτης on 11 Ιανουαρίου 2016 at 13:15

  Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα:
  Αν δε είχες αγοράσει σπίτι με δάνειο , δεν θα νοίκιαζες να μείνεις?
  Δεν χωράει αμφιβολία ότι θα νοίκιαζες….για να μένεις κάπου…
  Ενοίκιο δεν θα πλήρωνες?
  Ε…. υπάρχει τώρα η δυνατότητα με τις τελευταίες διατάξεις…..να κάνεις την «δόση»….. ενοικιοδόση…
  Έτσι γίνεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε και απ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω και είναι μάλιστα αυτό πολύ συνηθισμένο στην Κύπρο….
  Αλλά τι?
  Πολλοί κάνουν τον «μπεκή» και θέλουν να την σκαπουλάρουν….
  Εδώ έχει νόημα και η παροιμία:
  «Μαζί τα ξερά καίγονται και τα χλωρά…..»

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: