Ιαν 07 2016

Ντάισελμπλουμ: Θα «τρενάρουμε» μήνες για την αξιολόγηση (Άρα και για την συζήτηση για το χρέος)

Ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε τα εγχώρια τσιράκια θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να ξεγλιστρήσει από την θανάσιμη παγίδα τους ρυθμίζοντας το χρέος της.

daisel_b2 Μήνες αντί για εβδομάδες υπολογίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κρατήσει η συζήτηση που θα κλείσει την τρέχουσα αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Άμστερνταμ πως «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές». «Εγώ θα

ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία αλλα δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα», πρόσθεσε χαμογελώντας.

Όσον αφορά το πώς πρακτικά θα κλείσει η αξιολόγηση ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα μεταξύ άλλων. Μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης  θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει δει ακόμα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ξεκάθαρος ήταν επίσης για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο προγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση».

Στο μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βανέσα Μοκ,  η οποία ανέφερε ότι η επιτροπή δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή ημερομηνία επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

left.gr
1 Σχόλιο

    • MAKIS on 8 Ιανουαρίου 2016 at 22:30

    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!! ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑΝΤΑΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
    ΜΟΝΟ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΖΑΜΠΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: