Ιαν 13 2016

Οι Ευρωφασίστες παραδέχονται πως είχαν «φτιάξει άμυνες»…

Στουρνάρας: Θεωρούσαμε ότι «ο  τρόπος διαπραγμάτευσης  της κυβέρνησης της χώρας που δεν ήταν συνεπής με την παραμονή στην Ευρωζώνη».

0ECF79FE3DCC921A91EC64658261828B

Ευρωφασίστες…

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατά την γνώμη του κ. Στουρνάρα «υπήρχε ένας τρόπος διαπραγμάτευσης που δεν ήταν συνεπής με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».  Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι είχε υπόψη του το σχέδιο για εισβολή στο Νομισματοκοπείο και την εισαγωγή διπλού νομίσματος και πως για αυτό το λόγο ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε δημιουργήσει άμυνες υπερβαίνοντας τα καθήκοντα του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το βράδυ της Τρίτης, ο Γιάννης Στουράρας τόνισε ότι η έκταση του ζητήματος δεν είχε γίνει αντιληπτή επειδή «υπήρχε ένας τρόπος διαπραγμάτευσης ο οποίος δεν ήταν συνεπής με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι έρχονταν αρνητικά μηνύματα από το εξωτερικό. «Όχι απλώς μου ερχόντουσαν, μην ξεχνάτε κάθε 15 ημέρες συναντιόμασταν στην Φρανκφούρτη, γινόταν μάχες, δίναμε μάχες για να πάρουμε ρευστότητα. Αλλά είχα μηνύματα και από τα Eurogroup, από τα άτυπα συμβούλια που συμμετέχουμε και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών», διευκρίνισε.

Αποκάλυψε, δε, ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είχε λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση σχεδίων δημιουργία παράλληλου νομίσματος, επιβεβαιώνοντας ότι είχε πληροφόρηση για σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

«Ναι είχα τέτοια πληροφόρηση. Γιαυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημόσιου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, για να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Πλέον η κυβέρνηση έχει κατανοήσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα και «έχουμε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης πια» τόνισε.

Ο διοικητής της ΤτΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της εξόδου της χώρας από το ευρώ (Grexit), ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος, αναφέροντας ότι, «εφόσον εμείς τηρούμε τα υπεσχημένα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τεθεί στο τραπέζι κάτι τέτοιο. Και αν τεθεί, η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι αντίθετη. Και στην Ευρωζώνη και στο Eurogroup και στο Ευρωσύστημα».

 
Αρέσει σε %d bloggers: