Ιαν 13 2016

Πρόταση για δίδακτρα στα Δημόσια σχολεία από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

imagesΤο πόσο θα κυμαίνεται -ανάλογα του εισοδήματός-από μηδεν ευρό για άνεργους εως 120 ευρό τον μηνα για τις «ευπορες» οικογένειες
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία. Ο βουλευτής, με άρθρο του στην Αυγή, πρότεινε την καταβολη ενός ποσού που αντιστοιχεί κατά μέσο όριο σε 600 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή/οικογένεια.

δίδακτρα στα Δημόσια σχολεία

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για ένα νέο ευέλικτο και αποτελεσματικό σχολείο, κεντρικός στόχος του οποίου είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου, για να αποδεσμευτούν πλήρως «από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα».

Όπως τόνιζε ο κ. Τριανταφυλλίδης, με άξονα την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 περιφερειακές σχολές και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστεύσαντες του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

«Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης – αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο.

Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο.

Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κλπ.», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης.
Αρέσει σε %d bloggers: