Ιαν 15 2016

Με εντολή Τσίπρα η ΕΥΠ προστάτευσε από Δήμευση τα λεφτά των ξένων δυνάμεων στο Νομισματοκοπείο

xartonomismata_pakos-3-thumb-largeΣύμφωνα  με αποκλειστικές πληροφορίες του TVXS η ΕΥΠ  φρουρούσε τα κρυμμένα αποθεματικά των δανειστών στο Νομισματοκοπείο ,  βοηθώντας τους  έτσι να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη ρευστότητας και capital controls!

Θέτοντας την φρουρά της ΕΥΠ στην υπηρεσία των δανειστών,  η κυβέρνηση κατάφερε να προστατεύσει  την περιουσία τους Ελλάδα. Η πιθανότητα εφαρμογής ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση με δήμευση της  ευρωπαϊκής περιουσίας στην Ελλάδα ματαιώθηκε και τα συμφέροντα των δανειστων προστατεύθηκαν πλήρως τις δραματικές μέρες του  ευρωπαϊκού τελεσιγράφου του περασμένου καλοκαιριού.

Το σχέδιο  εξόδου από την κρίση με μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα.

Στις θυελλώδεις,  εκείνες ημέρες του περασμένου Ιουλίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης  σημερινός επικεφαλής της ΛΑΕ φέρετο να είχε καταθέσει την πρόταση για πιθανή δήμευση και χρησιμοποίηση των αποθεμάτων της Τραπεζας της Ελλάδος ως μέσου προς τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, μιλώντας σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Η εκδήλωση είχε γίνει στις 14 Ιουλίου και, εκεί, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρετο να είχε παρουσιάσει έναν «οδικό χάρτη» για τη  έξοδο από την κρίση και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, αποκαλύπτοντας παράλληλα που έκρυβαν οι ξένοι τα χρήματα  στην Ελλάδα.

Η πρόταση ήταν να δημευθούν και χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα  της ΕΚΤ στην Τραπεζα  της Ελλάδος – τα οποία προσδιορίζονται στα 22 δισ. ευρώ – ως «γέφυρα» για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μέχρι να τυπωθεί το νέο εθνικό νόμισμα.

κατάλογοςΣύμφωνα με αποκλειστικές, και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του Tvxs.gr, ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρξε πρόταση  να «δημευθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδας υπερασπίστηκε πλήρως τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων και εδωσε εντολή στην ΕΥΠ να τα φυλάει,

Το ρεπορταζ λέει οτι εδωσε εντολή στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση που θα έθιγε τα συμφέροντα των δανειστων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν τότε αποθέματα σε ρευστό ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων.  Πρόκειται, στη πραγματικότητα, για το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, πάντοτε κατόπιν αδείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Μ. Ντραγκι.

Το σχέδιο δήμευσης των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν ― για μικρό χρονικό διάστημα – οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Δεν διαψεύδει η Κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές, στις οποίες το tvxs.gr έθεσε τις πληροφορίες για τη φρούρηση του Νομισματοκοπείου από την ΕΥΠ απάντησαν: «Ουδέν σχόλιο».

Η κινητοποίηση της ΕΥΠ εντάχθηκε σε ένα ευρύτερο σχέδιο προληπτικής ασφάλειας που τέθηκε σε εφαρμογή μετά από εντολή των ξένων.

Το περίφημο σχέδιο τόσο για την δήμευση όσο και για την δημιουργία άτυπου διπλού νομίσματος, επιβεβαίωσε και επανέφερε στο προσκήνιο  ο ανθρωπος της ΕΚΤ στην Ελλάδα διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με την συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα στο ΣΚΑΪ:  «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας: «Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Λίγες ημέρες αργότερα, πάντως, στις 25 Ιουλίου, στο «κρυφό πλάνο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή,» με δήμευση των αποθεματικών, είχαν αναφερθεί και οι Financial Times. Η εφημερίδα δημοσίευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της ΛΑΕ στις 14 Ιουλίου είχε προτείνει την έφοδο στο Νομισματοκοπείο, την απομάκρυνση του κεντρικού τραπεζίτη και την δήμευση των 22 δισ. ευρώ που εκτιμούσε ότι βρίσκονταν εκεί.
Αρέσει σε %d bloggers: