Ιαν 16 2016

Κατρούγκαλος: Πιθανή η εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, κόκκινη γραμμή μόλις στα 384 ευρώ

Δεν πάνε καλά τα πράγματα!

tsipras katrougalos_660x330Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τηνεθνική σύνταξη και να μην δεχθεί μείωσή της κάτω από τα 384 ευρώ και να μην ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια, όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική Σύνταξη, αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται κοντά στα 360 ευρώ.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο, ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό». Επανέλαβε, δε, πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων, ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.
1 Σχόλιο

    • MAKIS on 17 Ιανουαρίου 2016 at 10:44

    384 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: