Ιαν 24 2016

Μνημονιακοί δεν πρέπει να υπάρχουν σε αυτή την χώρα για να έχουμε μέλλον

Άλλη μια εκλεγμένη μνημονιακή κυβέρνηση βυθίζεται στην χλεύη της κοινωνίας.

anergia_3Τον Γενάρη του 2015 πολλοί θεώρησαν ότι ο Τσίπρας είχε εμπρός του δυο τετραετίες. Το Σεπτέμβριο είχε στο μεταξύ υπογράψει το Μνημόνιο και πάλευε να εμπεδώσει σε όλους ότι έχει ορίζοντα τετραετίας στην βάση της θεωρητικής πολιτικής νομιμοποίησης που είχε πλέον λάβει ως Μνημονιακός.

Σήμερα μια τέτοια εκτίμηση θα έμοιαζε μόνο με ανέκδοτο. Η πραγματικότητα είναι ότι μετά τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση -των Τσίπρα-Καμμένου- βυθίζεται στην χλεύη και την απαξία της κοινωνίας.
Τέσσερις, περίπου, μήνες μετά τις εκλογές, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ έχει σπαταλήσει το εκλογικό της κεφάλαιο, η απήχησή της στην κοινωνία καταρρέει και συναντά παντού τη γενική κατακραυγή. Κράζουν βουλευτές  του όπου τους βρουν.

Μνημονιακοί  δεν πρέπει να υπάρχουν

Αυτή η εξέλιξη μας δείχνει ότι η θεωρία της «χρήσιμης αριστεράς» που μπορεί να περνά νομοσχέδια τα οποία δεν μπορεί να περάσει η «κακιά Δεξιά» είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι. Η λογική λέει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εκλέχτηκε από ένα ευρύ αντιμνημονιακό κοινωνικό μέτωπο, και όχι σε παρτάκηδες ψηφέμπορους που ψάχνουν μια θέση να βολευτούν. Αυτοί οι πολίτες δεν θα κάτσουν έτσι απλά να εκτεθούν και να εξευτελιστούν με το κατάντημα του Τσίπρα.

Όσο περισσότερο θα ασκεί Μνημονιακές πολιτικές τόσο αυτοί οι πολίτες θα του γυρίζουν την πλάτη.

Όμως αυτή η κατάσταση με τους Μνημονιακούς θα συνεχιστεί όσο μας κοροϊδεύουν και μας πλασάρουν την άποψη ότι μπορουν να τα κανουν καλύτερα στην ευρωπη.  Ότι μπορουν να πετύχουν καλυτερους όρους με τους δανειστές.

Η μόνη λυση είναι η έξοδος. Να μην μείνει κανείς μνημονιακός καμιάς εντασης και απόχρωσης, στον τόπο,  στην Βουλή και στην δημόσια σφαίρα. Χρειάζεται οι μνημονιακές απόψεις -οι οποίες οδήγησαν στην κοινωνική καταστροφή- να νικηθούν ιδεολογικά, να κινηθούν πολιτικά και να εξοστρακιστούν από τον δημόσιο λόγο δια παντός.

Οι Έλληνες πολίτες από το 2010 και μετά να δουλεύουν υπερωρίες για να κλείσουν πολιτικά σπίτια και να τελειώσουν πολιτικές καριέρες και κόμματα  Μνημονιακών.  Όμως αναφύονται άλλοι  πλασάροντας μας την άποψη ότι η ευρωπη αλλάζει.

Το μόνο που μας μένει είναι να μην υποταχθούμε και να   συνεχίσουμε τον αγώνα ώσπου οι Μνημονιακοί να πάψουν να υπάρχουν σε αυτή την χώρα.  Να μεταναστεύουν αυτοί αντί τα  παιδιά  μας
9 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • MAKIS on 24 Ιανουαρίου 2016 at 11:48

  AYTH H KYBEΡΝΗΣΗ Η »ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΛΙ, ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΔΙΝΕ ΩΡΙΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 400 ΕΚΑΤ. ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΥ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ 250 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!!!

  • Ισόνομος Πολίτης on 24 Ιανουαρίου 2016 at 12:46

  Ανώριμες απόψεις ευσεβών και εν δυνάμει ανεκπλήρωτων πόθων και επιθυμών τις έχουμε ακούσει πλειστάκις από το 2010 και δώθε..
  Τίποτε δεν μπορούσε όλο αυτό το διάστημα των 6 ετών να μεταβληθεί προς το καλύτερο κάθε φορά συγκρινόμενο με το «χθες».
  Το είπα πλειστάκις και θα το επαναλάβω ακόμη μια φορά:
  Με τον τρόπο που ζήσαμε και λειτουργήσαμε γενικώς τα τελευταία 43 χρόνια τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, η κατάληξη και η διαπίστωση είναι μία:
  Η Ελλάδα του «χθες» έτρωγε το ψωμί του «σήμερα» και η Ελλάδα του «σήμερα» δυστυχώς, εξακολουθεί να ροκανίζει το ψωμί του «αύριο».
  Καμία πολιτική αντιευρωπαϊκή αριστερή ή ακροδεξιά πολιτική τάση δεν έχει τις «μαγικές» λύσεις στο χέρι.
  Ευτυχώς και μακάρι που είμαστε (έστω και προβληματικό) μέλος της Ε.Ε και ιδιαίτερα της €ζώνης.
  Επιβιώνουμε και διατηρούμε ακεραία την Εθνικοκρατική μας οντότητα.
  Ευτυχώς πάλι που οι λεγόμενοι «αντιμνημονιακοί» ευρίσκονται και θα παραμένουν επί μακρόν σε «κατεψυγμένα» εκλογικά ποσοστά….
  Ευτυχώς……

   • MAKIS on 24 Ιανουαρίου 2016 at 14:22

   Ισόνομε το 43% των Ελλήνων θέλει δραχμούλα δε το πήρες χαμπάρι?Έλειπες ταξίδι εξωτερικό? Εγώ όταν πήγα ΝΥ δεν είχε χιόνι γαμώτο …
   Περίμενε κάνα δυο μήνες ακόμα και τα λέμε. Ε όσο και να σε βομβαρδίζουν τα γνωστά ΜΜΕ για σεισμούς, ξηρασίες και βροχές, ακρίδες και κουνούπια άμα βγεις από το ευρώ πρέπει να είσαι πολύ ΓΚΑΟΥ ΜΠΙΟΥ για να στηρίζεις με τη φτώχεια σου τα ευρώ των ευρωληγούρηδων.

  • Ισόνομος πολίτης on 25 Ιανουαρίου 2016 at 08:53

  Μάκη,
  Αν σε είχα μαθητή, ειλικρινά λυπάμαι αλλά δεν θα μου το επέτρεπε η συνείδησή μου για να σε χαρακτηρίσω έστω……..και……επιδεκτικό μάθησης και προσαρμογής στα οικονομικο – πολιτικά.
  Τι να πω?
  Είσαι εδώ και βιώνεις πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις (στον στενό σου έστω περίγυρο) και δεν αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα ήταν, είναι και θα είναι ζόρικα!
  Σκέψου πως θα ήτανε φίλε μου εκτός € και πολύ δε περισσότερο εκτός Ε.Ε…
  Σου έχω πολλές φορές εξηγήσει πως από το 2002 και μετά, το τραπεζογραμμάτιο δραχμή (αν επιστρέφαμε) θα ισοδυναμούσε με φέϊγ – βολάν….. ή με κάτι «άλλο…..»
  Μπορεί να μην έχεις οικονομικές γνώσεις, αλλά τουλάχιστον δεν έχεις ακούσει ποτέ ότι για ένα νόμισμα που κυκλοφορεί και αποτελεί ανταλλακτική αξία, απαιτούνται τα απλά βασικά όπως:
  • Αποθέματα σε χρυσό
  • Αποθεματικά νομίσματα ( δηλαδή συναλλαγματικά αποθέματα) και
  • Εμπορικό Ισοζύγιο με θετικό πρόσημο
  Είναι και άλλα, αλλά αυτά είναι τα βασικά διεθνώς αποδεκτά ειωθότα
  Η νέα «δραχμή» (των δικών σου ονείρων) με 340 δις € σχεδόν δημόσιο χρέος, με ποιο τρόπο νομίζεις πως θα μπορούσε να τα εξασφαλίσει αυτά?
  Εκτός αν σκέπτεσαι πως θα πρέπει να γίνουμε Συρία…. ή ΙΡΑΚ…
  Τι λες και τι πιστεύεις πως θα μας φέρουν οι «κανα δυο επόμενοι μήνες»?

   • MAKIS on 25 Ιανουαρίου 2016 at 21:23

   Έλα ρε Ισόνομε … Ποιάς χώρας το νόμισμα έχει αντίκρυσμα σε χρυσό? Αυτό έχει τελειώσει από το 1970. Το χρέος δεν θα πληρωθεί ποτέ . Γιατί νομίζεις ότι μπορεί να πληρώσει η Ελλάδα 340 δισ χρέος? Πως μπορεί να το κάνει με 1500000 ανέργους και 3000000 συνταξιούχους? και με τι εισοδήματα τέλος πάντων? H Ελλάδα πλέον είναι φτωχή χώρα , έτσι την κάνανε πασοκ-νδ με τα μνημόνια, και δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει. Εξαιτίας τους έχασε 80 δις ευρώ ΑΕΠ το χρόνο.

  • Ισόνομος πολίτης on 26 Ιανουαρίου 2016 at 09:09

  Σου απαντάει την 15/7/2015 ο πρωθυπουργός κος Τσίπρας:
  Τσίπρας: «Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για να υποστηρίξει την επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα. Η άτακτη χρεοκοπία δεν θα οδηγούσε μόνο στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, άρα στην εξαϋλωση των καταθέσεων. Θα σε ανάγκαζε να εκδόσεις ένα νόμισμα που θα είχε την ίδια στιγμή μια δραματική υποτίμηση. Ταυτόχρονα οι συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια έβγαλαν 250 δισ. στο εξωτερικό θα ερχόντουσαν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα»…
  Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2015/07/blog-post_310.html#.Vqc9AlY45JE

   • Ισόνομος πολίτης on 26 Ιανουαρίου 2016 at 09:47

   Βέβαια το ως άνω άρθρο του «Λόγιος Ερμής» βρίθει από από ασύστολα και ποταπά επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας, αλλά στο συνιστώ Μάκη για ένα μόνο λόγο:
   Να καταλάβεις γιατί η «πολιτική σου παρέα» θα παραμείνει «επί έτη πολλά» σε «κατεψυγμένα» εκλογικά ποσοστά..
   Προσωπικά διαβάζω ΟΛΕΣ τις απόψεις (πλήν εκείνες των νεοναζί – φασιστών της Χ.Α)….

    • MAKIS on 26 Ιανουαρίου 2016 at 15:35

    Εγώ πάλι είμαι περίεργος και διαβάζω όλες τις απόψεις. Μέχρι Λιακόπουλο. Μου λές να διαβάσω τις δικαιολογίες Τσίπρα για να παραμείνει στην εξουσία? Και στο τέλος εμένα μου αρέσει το ευρώ (αν μου το πληρώνουν άλλοι).

     • Ισόνομος Πολίτης on 26 Ιανουαρίου 2016 at 20:22

     Δεν είναι » δικαιολογίες Τσίπρα» (έχεις αντιληφθεί από παλιότερα πόσο προσωπικά …… εστιμάρω και υποστηρίζω το “πρόσωπο….»)
     Εδώ έχουμε να κάνουμε με αυτή καθαυτή την σύγχρονη επιστημονική αντίληψη, παραδοχή και πρακτική εφαρμογή καθιέρωσης, την κυκλοφορία και την εν γένει συναλλακτική αξία ενός νέου νομίσματος κάτω από τις παρούσες δυσμενέστατες συνθήκες.
     Της «νέας δραχμής των ονείρων» δηλαδή όλων των εν Ελλάδι «πολιτικών μειονοτήτων»
     (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ευρωσκεπτικιστές, Ανταρσύα, Χ.Α…. κλπ, κλπ…)

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: