Ιαν 25 2016

Η ΛΑΕ Μαγνησίας με αγροτικούς συλλόγους και φορείς

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας παραβρέθηκε στη σύσκεψη αγροτών Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς στο Πορφυρογένειο Πνευματικό κέντρο της Αγριάς.

laeΕκ μέρους της ΛΑΕ τη σύσκεψη χαιρέτησε ο Κώστας Δελημήτρος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην βουλευτής της ΛΑΕ Μαγνησίας και τόνισε την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη του Μετώπου στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι αγρότες προκειμένου να καλλιεργούν και να ζουν με αξιοπρέπεια στη γη τους.

Αναπτύχτηκε πλούσιος διάλογος και ακούστηκαν πολλές απόψεις αγροτών, που έδωσαν την πραγματική διάσταση του προβλήματος της εξαθλίωσης και της προϊούσας φτωχοποίησης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που απειλείται με ολοκληρωτικό αφανισμό. Ολες οι απόψεις που κατατέθηκαν, συνέτειναν στο να κατευθυνθούν οι αγρότες Ζαγοράς και του Ν. Πηλίου με τα μηχανήματά τους στο μπλόκο των Μικροθηβών για να ενωθούν με τους αγρότες που ήδη βρίσκονται εκεί, και να δώσουν συντεταγμένα τον αγώνα ύπαρξης.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ συναντήθηκε με το συντονιστικό αγώνα των αγροτών της Ζαγοράς που με τη σειρά τους υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός του αγώνα των αγροτών με εκείνον των άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (επαγγελματοβιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες) που ισοπεδώνονται με το μνημόνιο-οδωστρωτήρα της μνημονιακής ψευτοΑριστεράς.

Διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων της ΛΑΕ με τους αγωνιζόμενους αγρότες και ανιχνεύτηκαν όλες οι πιθανές πρωτοβουλίες που θα μπορέσουν να απλώσουν τον αγροτικό αγώνα και να κερδίσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, η οποία εξάλλου φτωχοποιείται το ίδιο ραγδαία.

Ο αγώνας επιβίωσης και ύπαρξης, θα πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους, προκειμένου να παραμείνει ζωντανός ο πρωτογενής τομέας, από τους πιο βασικούς στυλοβάτες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας με μιαν άλλη πορεία αναγέννησης, έξω και πέρα από τα μνημόνια της καταστροφής.

Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΚΤΟΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ.
Αρέσει σε %d bloggers: