Ιαν 30 2016

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ερωτώμενος για τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου απάντησε ότι η Τουρκία είναι ειδική περίπτωση χώρας. (video)

To NATO καλεί τη Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο της Τουρκίας άλλα καλύπτει πολιτικά τις Τουρκικές παραβιάσεις στην στον εναέριο χώρο της Ελλάδας eleytheras

To NATO κάλεί τη Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο της Τουρκίας άλλα δεν ισχύει το ίδιο για  τον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Δείτε το video παρακάτω

Νωρίτερα  η Τουρκία,  εξέδωσε ανακοίνωση για νέα ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της. Ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου SU-34 παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στις 11:46 τοπική ώρα την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «πριν από την παραβίαση είχαν γίνει στο ρωσικό αεροσκάφος αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις από τις μονάδες εναέριων ραντάρ της Τουρκίας (μέσω των αρμόδιων καναλιών), τόσο στα αγγλικά, όσο και στα ρωσικά.

Για το Θέμα υπήρξε παρέμβαση του ΝΑΤΟ

To NATO κάλεσε τη Μόσχα να «σέβεται πλήρως» τον εναέριο χώρο του, αφού η Τουρκία, που είναι κράτος μέλος του Βορειατλαντικού Συμφώνου, εξέδωσε ανακοίνωση για νέα ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου της.

«Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. (Ανάλογα) περιστατικά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έχουν δείξει πόσο επικίνδυνη είναι τέτοιου είδους συμπεριφορά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ.

 «Καλώ τη Ρωσία να ενεργεί με υπεύθυνο τρόπο και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δεν θα επαναληφθούν», καταλήγει το κείμενο του ΝΑΤΟ.

Για το Θέμα μίλησε ο ΓΓ γραμματέας του ΝΑΤΟ στο CNN
1 Σχόλιο

    • MAKIS on 31 Ιανουαρίου 2016 at 18:25

    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΙ ΚΑΛΑ…ΑΚΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!! ΤΟ ΝΑΤΟ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: