Ιαν 31 2016

Κλείνουν επ΄αόριστον τους Κήπους και κανουν τα Μνημόνια Παρελθόν

κατάλογοςΑποκλεισμός επ΄αόριστον του τελωνείου των Κήπων από τους αγροτες του Έβρου

Στον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί οι αγρότες του νοτίου Έβρου

Όπως διευκρίνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, «οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού».

Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο τελωνείο.

«Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η βελτίωση του ασφαλιστικού. Να πληρώσουμε, αλλά να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ισάξια ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους όταν εκεί η φορολογία είναι της τάξης του 3-5 ή 7% και εδώ συζητάμε για διψήφια μεγέθη».

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ’ αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης.

«Σήμερα συσκεφθήκαμε με θέμα τη συμμετοχή μας στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αλλά και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας με επ’ αόριστον αποκλεισμούς. Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Ορεστιάδα την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης με τα αγροτικά μας μηχανήματα, σε συνεργασία και με τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ θα επιχειρήσουμε και τον συμβολικό αποκλεισμό της τοπικής εφορίας».

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
1 Σχόλιο

    • MAKIS on 1 Φεβρουαρίου 2016 at 21:11

    ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΨΥΧΟΥΛΟ , (ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ) ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΞΑΝΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: