Ιαν 31 2016

Λαϊκή Ενότητα: «Τυρί» η συζήτηση για το χρέος, «φάκα» η διαπραγμάτευση»

«φάκα» η διαπραγμάτευση»

LAEΔριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ασκεί με ανακοίνωσή της σήμερα, Κυριακή (31/01/2016) η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή το νέο γύρο διαπραγματεύσεων που ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι υπουργοί με τους

εκπροσώπους του Κουαρτέτου.

«Υποταγμένη στις άκρως υφεσιακές πολιτικές του μνημονίου, η κυβέρνηση ξεκινά με τους δανειστές από αύριο έναν ακόμη γύρο, δήθεν, διαπραγματεύσεων, ο οποίος -όπως έχει διδάξει η εμπειρία των προηγούμενων 5 ετών- αναμένεται να καταλήξει σε έναν ακόμη επώδυνο, έως και εξοντωτικό, λογαριασμό για τις μεσαίες και χαμηλές εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού», υπογραμμίζει η ΛΑΕ.
Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση βάζει για «τυρί» το θέμα της, τάχα, μετέπειτα συζήτησης για το χρέος, όμως, επιμελώς κρύβει τη «φάκα» από τον λαό. Το «κούρεμα» του χρέους γίνεται τώρα, με την διαπραγμάτευση η οποία θα καταλήξει σε «κουρεμένες» για πολλοστή φορά συντάξεις, κύριες και επικουρικές, και σε «ψαλιδισμένα» εκ νέου εισοδήματα μέσω της υπέρμετρης φορολόγησης. Έτσι, το χρέος… “κουρεύεται”. Μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης, οι δανειστές ήδη θα έχουν πάρει ό,τι θέλουν και, στη συνέχεια, δεν θα δώσουν τίποτα επί της ουσίας».
«Η διαπραγμάτευση αυτή δεν πρέπει να ολοκληρωθεί και τα νέα μέτρα – «γκιλοτίνα» δεν πρέπει να περάσουν. Οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι οι οποίοι στηρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, θα πουν ξανά ένα μεγάλο «ΟΧΙ» με τη συμμετοχή τους στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.
Αρέσει σε %d bloggers: