Φεβ 01 2016

Υπ. Εργασίας: Σας πετσοκόβουμε τις συντάξεις αλλά με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη!

To υπουργείο Εργασίας  ανάφερε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε έναν νόμο του οποίου οι βασικές αρχές είναι η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη και δηλώνει έτοιμη να συζητήσει με την κοινωνία βελτιώσεις του «με όρους όμως αλήθειας και ειλικρίνειας».

newego_LARGE_t_1101_54519160Σε ανακοίνωση του   καταλογίζει  «Διαδοχικές λαθροχειρίες»  στην ΑΔΕΔΥ,  καθώς σε δελτίο Τύπου της οποίας γίνεται λόγος για κατά μειώσεις έως και 35% στις συντάξεις του Δημοσίου.

«Το σημερινό Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ παραβιάζει την αυτονόητη υποχρέωση» για αλήθεια αναφερει το Υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι συντάκτες της ανακοίνωσης «ήθελαν οπωσδήποτε να εμφανίσουν ότι οι νέες συντάξεις που θα εκδοθούν σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης θα είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις σημερινές και για να το πετύχουν προχώρησαν σε διαδοχικές λαθροχειρίες».

«Λαθροχειρία πρώτη: Η σύγκριση δεν γίνεται με βάση τον ισχύοντα νόμο 3865/2010 Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση), αλλά τον προηγούμενο νόμο 3029/2002 (νόμο Ρέππα). “Δικαιολογία” του συντάκτη του Δελτίου Τύπου: “ο νόμος 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά (sic) να εφαρμοστεί”».

«Λαθροχειρία δεύτερη: Ο νόμος 3865/2010 συνοδεύθηκε από τις διαδοχικές περικοπές, έντεκα τον αριθμό της μνημονιακής περιόδου, οι οποίες αποσιωπώνται, σαν να μην υπήρξαν ποτέ».

«Λαθροχειρία τρίτη: Η βάση υπολογισμού της σύνταξης, οι συντάξιμες αποδοχές, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης είναι ο μέσος μισθός του εργασιακού βίου. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν εξηγούν πώς υπολογίζουν τις συντάξιμες αποδοχές που παραθέτουν στον πίνακά τους.

«Η έσχατη λαθροχειρία τους όμως καταρρίπτεται από μόνη της από το γεγονός ότι εμφανίζουν τη σύνταξη σύμφωνα με το νόμο Ρέππα μεγαλύτερη από το μισθό που έπαιρνε ο δημόσιος υπάλληλος», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.1 Σχόλιο

    • MAKIS on 2 Φεβρουαρίου 2016 at 11:32

    E BEBAIA ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΤΡΑ »ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ .ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΟΙΔΟ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: