Φεβ 03 2016

Κοινή ανακοίνωση ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

laeΜετά από συνάντηση αντιπροσωπειών ΛΑΕ–ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά το ζήτημα της συμβολής τους στην κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζουν τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, που ξεσπούν σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των -νέων
κυρίως- ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι», της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν κοινό στόχο: την πολιτική των μνημονίων, την επίθεση που δέχονται από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, να αφαιρέσουν δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες. Οι δύο δυνάμεις υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες.
Στηρίζουν την ανάγκη να συντονιστούν και να κλιμακωθούν για να μην περάσει και να ανατραπεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και συνολικότερα η μνημονιακή αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού μνημονιακού μπλοκ.
Σε αυτή τη μεγάλη μάχη επιδιώκουμε, να βρούμε τρόπους κοινής δράσης  και συνεργασίας
– Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στον σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς, για να μην περάσει το νομοσχέδιο ασφαλιστικής κατεδάφισης και να διεκδικήσουμε καθολικό, δημόσιο, αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης, δωρεάν και δημόσιο σύστημα περίθαλψης για όλους, πλήρη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
-Για να συμβάλλουμε στον αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό, στον κοινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα, από το πανεθνικό μέχρι τη γειτονιά, του εργατικού κινήματος με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και την φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, που παλεύει  στα αγροτικά μπλόκα, την εργατική τάξη. Για να συμβάλλουμε στις προσπάθειες που γίνονται για τον ενωτικό αγωνιστικό συντονισμό σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, και πρώτα από όλα στην βάση των  πρωτοβάθμιων σωματείων, για την συγκρότηση ενός ενωτικού κέντρου αγώνα ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων  ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε διάκριση από τον εργοδοτικό, συμβιβασμένο και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με κοινές επιτροπές και συνελεύσεις αγώνα στη γειτονιά, με πρωτοπόρα κοινή στάση στα συλλογικά όργανα του λαϊκού κινήματος.
– Για να κλιμακώσουμε την πάλη μας, για να στηρίξουμε, όχι κινητοποιήσεις «για την τιμή των όπλων», αλλά ένα μεγάλο κύμα απεργιών (που ήδη ξεκίνησαν όπως στους ναυτεργάτες, ΝΑΤ, ΕΡΓΟΣΕ, SOFTEX κα), ενωτικών διαδηλώσεων, καταλήψεων, πολύμορφων αγώνων, με αφετηρία την Πανεργατική Απεργία της 4ης Φλεβάρη και παραπέρα κλιμάκωση αμέσως μετά.
– Για να συνδέσουμε τους αγώνες κατά της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, με την πάλη για την απαλλαγή συνολικά από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους, για τη σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών,  της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, των συνεχών θυσιών στο όνομα του ευρωμονόδρομου, για την ανατροπή όλου του μνημονιακού αστικού  μπλοκ.
Οι δύο αντιπροσωπείες, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις αναγκαίες συνεννοήσεις και κοινές ενέργειες για να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στις μάχες που έρχονται.

Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ
2-02-16
1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 3 Φεβρουαρίου 2016 at 08:51

  Αυτή η κοινή ανακοίνωση στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 3 του Φλεβάρη, είναι πλέον θέσεις και απόψεις «πρόσω Αριστερά».
  Και οι ξεκάθαρες αριστερές θέσεις όταν διατυπώνονται σωστά και τυγχάνουν ανταπόκρισης από τα λαϊκά στρώματα που δυσκολεύονται ακραία ετούτους τους σκοτεινούς καιρούς, ετεροκαθορίζουν και όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις (πλην της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χ.Α)
  Πόσο διαφορετικά (και προς το καλύτερο) θα ήτανε το κλίμα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, αν υπήρχε κοινή εκπροσώπηση της ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
  Σκεφτείτε το 2,86 + 0,85 = 3,71% θα έβγαζε 10 βουλευτές με πολιτικές θέσεις και κοινοβουλευτικό έλεγχο:
  «Φωτιά και λάβα»
  Έμμεσα θα είχαμε επανακαθορισμό και αλλαγή του φορμαλισμού και της αριστερής ρητορικής και αυτού ακόμη του Κ.Κ.Ε
  Δεν θα τολμούσε ποτέ το Τσιπρο ΣΥριζάν να ψελλίσει έστω και για πλάκα τη λέξη : «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
  Θα ξεκαθάριζε βέβαια το τοπίο και στις άλλες φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις όχι μόνο ρητορικά αλλά και σε χωροταξικό πολιτικό επίπεδο.
  Το κεντροαριστερά και κεντροδεξιά δεν έχουν καμιά έννοια επί της ουσίας.
  Δεξιά – Κέντρο – Αριστερά .
  Διαλέγετε και παίρνετε αγαπητοί φίλοι
  Αλλά έτσι είναι τα πολιτικά «βιλαέτια» στην Ελλάδα ακόμη και στον αριστερό χώρο.
  Προσωπικά δεν ανήκα ποτέ και δεν ανήκω στην Αριστερά.
  Πιστεύω ακράδαντα ότι για την Ελλάδα είναι ωφέλιμες οι φιλοευρωπαϊκές δημοκρατικές σοσιαλιστικές πολιτικές θέσεις και πρακτικές..
  Με ότι πλέον έχει ξεκαθαρίσει (και που μας έγινε γνωστό) στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.
  Αυτό που θέλουμε είναι καθιερωμένες πρακτικά και Συνταγματικά όλες εκείνες οι πολιτικές που έχουν κεντρομόλο άξονα:
  Τον ελεύθερο απλό πολίτη με κοινωνική αρωγή και φροντίδα.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: