Φεβ 07 2016

Ο Κυριάκος δεν πρόκειται να εκλεγεί ποτέ ως μνημονιακός.

 Άλλη μια εκλεγμένη μνημονιακή κυβέρνηση  βυθίζεται στην χλεύη της κοινωνίας.

Του Blogger

201602060933227833

Ο Κυριάκος δεν πρόκειται να εκλεγεί ποτέ ως μνημονιακός. Πρώτα θα προσκυνήσει στο αντιμνημόνιο.

Αμέσως μετά τις εκλογές  του Ιανουάριου του 2015 η ΝΔ μπήκε σε βαθιά πολύμηνη κρίση καθώς  εγκλωβίστηκε στις θεωρίες του Σαμαρά περί αριστερής παρένθεσης. Η θεωρία αυτή χρεοκόπησε πλήρως -μαζί με τον Σαμαρά- στο δημοψήφισμα του

καλοκαιριού και Σεπτέμβριος βρήκε τον Τσίπρα απόλυτο νικητή.

Τον Γενάρη του 2015 πολλοί θεώρησαν ότι ο Τσίπρας είχε εμπρός του δυο τετραετίες. Το Σεπτέμβριο είχε στο μεταξύ υπογράψει το Μνημόνιο και πάλευε να εμπεδώσει σε όλους ότι έχει ορίζοντα τετραετίας στην βάση της θεωρητικής πολιτικής νομιμοποίησης που είχε πλέον λάβει ως Μνημονιακός.

Σήμερα μια τέτοια εκτίμηση θα έμοιαζε μόνο με ανέκδοτο. Η πραγματικότητα είναι ότι μετά τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά,  άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση  Τσίπρα-Καμμένου βυθίζεται στην χλεύη και την απαξία της κοινωνίας.

Τέσσερις, περίπου, μήνες μετά τις εκλογές,  η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛ έχει σπαταλήσει το εκλογικό της κεφάλαιο, η απήχησή της στην κοινωνία καταρρέει και συναντά παντού τη γενική κατακραυγή.  Όπως γράφει ο Θανάσης Καρτερός στην Αυγή της Κυριακής 17-1-2016 «[…]στη μάχη της επικοινωνίας, της προπαγάνδας, η Κυβέρνηση τρώει ξύλο. Κατά περίπτωση μάλιστα ξύλο άγριο.»

Αυτή η εξέλιξη μας δείχνει ότι η θεωρία της «χρήσιμης αριστεράς» που μπορεί να περνά νομοσχέδια  τα οποία δεν μπορεί να περάσει η «κακιά Δεξιά» είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι.  Η λογική λέει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εκλέχτηκε και στηρίζεται σε ένα ευρύ αντιμνημονιακό κοινωνικό μέτωπο, και όχι σε παρτάκηδες  ψηφέμπορους που ψάχνουν μια θέση να βολευτούν. Αυτοί οι πολίτες δεν θα κάτσουν έτσι απλά να εκτεθούν  με το κατάντημα του Τσίπρα.   Όσο περισσότερο θα ασκεί  Μνημονιακές πολιτικές τόσο περισσότερο αυτοί οι πολίτες θα του γυρίζουν την  πλάτη.

Κοιτώντας την επόμενη μέρα της -ορατής πλέον- μετά Τσίπρα εποχής, παρατηρεί κανείς ότι για πρώτη φορά στην ΝΔ εκλέχτηκε ως αρχηγός κόμματος κάποιος που δηλώνει ανοιχτά  ότι δεν είναι αντιμνημονιακός. Αυτό το δεδομένο τον αποκόβει αυτόματα από το ευρύ αντιμνημονιακό κοινωνικό μέτωπο που αναφέρθηκε, δίνοντάς του όμως απεριόριστο πολιτικό αέρα στους παρτάκηδες  ψηφέμπορους που ψάχνουν μια θέση να βολευτούν.  Όχι τυχαία, η εκλογή Μητσοτάκη δημιούργησε τριγμούς στον παραπάνω «χώρο» που προέρχεται από τον παλιό πολιτικό δικομματισμό και σήμερα παριστάνει το Κέντρο για λόγους εμπορευσιμότητας.

Τα πράγματα περιπλέκονται κάπως όταν συμπεριλάβουμε στις παραπάνω σκέψεις το δεδομένο ότι τόσο ο Παπανδρέου,  ο Σαμαράς και ο Τσίπρας εκλέχτηκαν ως αντιμνημονιακοί και έκαναν πολιτική κωλοτούμπα. Αυτό οδήγησε τους Έλληνες πολίτες από το 2010 και μετά να  δουλεύουν υπερωρίες  για να κλείσουν πολιτικά σπίτια και να τελειώσουν καριέρες και κόμματα  Μνημονιακών.

Είναι φανερό ότι αυτό θα συνεχιστεί. Η μόνη λύση είναι να μην μείνει κανείς μνημονιακός στην Βουλή και στην δημόσια σφαίρα.  Χρειάζεται οι μνημονιακές απόψεις οι οποίες οδήγησαν στην κοινωνική καταστροφή να νικηθούν ιδεολογικά, πολιτικά και να εξοστρακιστούν από τον δημόσιο λόγο δια παντός.

Αν τα παραπάνω έχουν βάση, ο Κυριάκος δεν πρόκειται να εκλεγεί ποτέ Πρωθυπουργός ως μνημονιακός! Γι’ αυτό είναι μάλλον βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές τόσο αυτός όσο και ο Τσίπρας θα παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς.

Δημοσιεύθηκε στην Έντυπη Larissanet την 29/1/2016Αρέσει σε %d bloggers: